Sivut

9. joulukuuta 2016

Ei kylmyyttä ilman hanskoja

Itsenäisyyspäivänä, eli tiistaina, meille tulikin extempore lähtö käymään maneesilla ratsastamassa! Kun kerran mahdollisuus tuli eteen, niin mikäs siinä! Poni äkkiä harjaukseen ja menoksi. Ei ollu muuten lastauksessa ongelmaa, eikä tuntunut nelijalkainen edes kamalan jännittyneeltä, koska paikkahan nyt oli suht tuttu.
Maneesin ovi oli kyllä järkyttävä. Penni ei ilmeisesti tiennyt, että ovi yleensä avataan jos halutaan mennä sisälle. Eipä se nyt kuitenkaan pientä sivuaskelta pidemmälle viilettänyt. Itse maneesi ei ollut ollenkaan järkyttävä paikka, vaikka olisi voinut luulla! Peilistäkin katseli hienosti kettuileva poni. Ratsastajan punaisuus taisi kuitenkin loistaa niin hurjasti, että sieltä kulmasta kyllä suoriuduttiin aina kunnolla pois.
Yhtäkään spurttia ei poni jaksanut ottaa. Muutenkin se jumitteli taas astetta enemmän kuin vähään aikaan. Ehkäpä maneesin pohja oli ihan liian hyvä työntekoon? Liian pehmoinen ja joustava, jotta tuollainen perämetsän Penni voisi siinä liikkua vaivatta. Ne hetket kun poni kuitenkin toimi, se toimi todella moitteetta ja oli oikein mallikelpoinen. Tuntuu vaan, että ne hetket jäi niin vähäisiksi. Odotin enemmän.

Ei vissiin olisi pitänyt.Olen kuitenkin iloinen taas yhdestä uudesta kokemuksesta. Ponikin tuli läpimäräksi, joten kaipa se jotain oikeasti tekikin. Ratsastajallakin oli niin kuuma, että ei edes tajunnut ratsastavansa ilman hanskoja kylmyydessä. Ei muuten tullut kylmä... Ne kaikki, jotka valittavat ratsastaessa kylmyyttä, voivat siis tulla kokeilemaan Penniä ja todeta sitten, että tuleeko kylmä!

Ei muuten tarvii lämpöpohjallisia tai lämmittäviä hanskojakaan.

10 kommenttia:

 1. Hienon näköistä menoa! Jos tuo on MänRan maneesi, niin sitten sen pohja on mulle aika tuttu, sitä oon nimittäin maistellut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ken tietää mikä maneesi :D Mä en ole vielä ikinä maistellut maneesin pohjaa, oli varmaan hyvää :D mutta juu, ne hetket kun se meni niin meno oli ihan jeesin tuntuistakin!

   Poista
 2. Haha, itse kuulun just niihin kylmän valittajiin, mutta vaan silloin kun on 100 astetta pakkasta ja on tullut laitettua hiukan vähän vaatteita. Eilen kyllä vedin kesähousuissa.

  Tosi hyvä postaus ja kivoja kuvia! Teidän meno näyttää tosi hyvältä mun silmään ja ootte kyllä näyttävä pari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne vaan niin ei tarvitse valittaa :D Mä kuulun talven valittajiin kun kaikki on kylmää ja märkää ja yh... Kesä kiitos :D

   Mutta niin kuin yllä jo kommentoin niin jep, kivantuntuistakin meno oli niillä hetkillä kun poni halusi tehdäkin jotain! :D

   Ja kiitos paljon, me kumarretaan:)

   Poista
 3. Olisi kyllä luksusta päästä näillä keleillä maneesille! Tällä hetkellä pohjat ovat niin huonossa kunnossa, että lähes minkä tahansa maneesin pohja varmasti voittaisi pellon :D Ja pakko valittaa, että siellä pellolla ratsastellessa on kylmä, vaikka olisinkin pukeutunut michelin-ukoksi! Kesä kelpaisi kyllä minullekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin maneesilla oli kiva käydä, mut olis se toki kiva et ponikin olis samaa mieltä :'D Mutta tuu kokeilee Pennin kanssa peltoilua, vannon ettei tule kylmä jollet tipaha hankeen :D (Hankea ei tosin ole haha)

   Poista
 4. Mäkin valitan aina kylmyydestä, oon oikea vilukissa. Ihmetytti muutama viikko sitten estetunnilla, kun olin ihan hiestä märkä jo ennen ku päästiin edes hyppäämään, piti sitten heittää takkikin ihan pois päältä. Olin vaan unohtanut kuinka paljon alkuverkoissa saa tehdä töitä, että Malla-ponin saa liikkumaan kunnolla.
  Muuten nyt on ollut ratsastaessa ihan sopivaa takki ja hanskat päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tosi huono ääreisverenkierto ja jos valitan niin valitan milteimpä sormien tai varpaiden paleltumista :D Tulee sitä toki välillä valitettua ihan muutenkin. Joku talven hyvä tekosyy valittaa :D Mietin tuossa just yks päivä et miten oon ikinä pärjänny viime vuoden pelkällä kevyttoppatakilla...

   Kyllähän siinä takissa ja hanskoissa ratsastaa pystyy, mutta että oleskelemaankin ulkona!? Huhu :D

   Mutta Pennillä kun tulee ratsastamaan niin tuo takin pois otto efekti on taattua! :D

   Poista
 5. Kylmää ei todella huomaa, kun ratsastaa! :D Sitä aina välikäynneissä tulee se "oho, en muuten tunne sormia" :'D Tähän asti olen pärjännyt ihan hyvin, kesä tulee kun on tullakseen, nyt nautin ihanasta ja kauniista talviajasta! :)
  Penni näyttää tosi hienolta, vaikka näköjään on taas välillä osoitettu vähän mieltä ;) Teet kyllä tosi ihailtavan pitkäjänteisesti sen kanssa työtä, moni olisi varmaan jo sanonut, että juu ei! Olette vaan niin superpari! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep, sormet välillä unohtuvat ratsastuksen lomassa :'D Toinen vaihtoehto on, että tajuaa kesken ratsastelun, että eihän mulla niin kylmä olekaan! :D

   Mutta kiitoksia myös kovasti! Olen kärsivällinen ihminen oikeastaan missä asiassa tahansa, varsinkin hevosten suhteen en ikinä ole luovuttanut. Tälläistä kommenttia en olekaan pitkään aikaan saanut ja sait kyllä hymyni korviin tällä, kiitos! :)

   Poista