Sivut

15. tammikuuta 2017

Motivaatio, joka katosi postissa

Viikot vierivät niin hirvittävän nopeasti, ettei postauksiakaan kerkeä kirjoittamaan kuin keskellä yötä. Mitäpä tuolla nyt niin väliä kuitenkaan, tuntuu, että tekstisuoni kukkii juuri nyt eikä huomenna! Osasyy myös hiljaisuuteen oli ponin osalta motivaation puute. Tai pikemminkin ratsastajan saamattomuus saada poni liikkeelle kunnolla. Mutta siitähän minä voisinkin tarinoida teille lisää...


Olen siis elänyt koko alkuvuoden pienessä olotilassa "Penni ei vain halua liikkua, olkoon...". Todellisuushan on ollut varmastikin se, että minulla itsellä katosi motivaatio ja Suomen talvisäät eivät edesauta asiassa edes hiutaleen verran. On harvinaisen inhottavaa pukea kolmetoista kerrosta niskaansa ja sitten yrittää rantapallon tavoin pysyä tynnyrin kyydissä. Sitten ne pakkaset hellitti, eikä motivaatio silti tullut takaisin. Talvisää ei lähettänyt palautusosoitteeseen sitä kuuluisaa motivaatiota.

Lähetin perään vielä reklamaationkin, eikä silti kuulunut.


Silmä puoliksi kiinni, mutta aika komea poseeraus silti!


Ja sitten perjantaina otin itseäni vain niskasta kiinni ja kampesin saappaiden ja kannusten kera kultaisen makkarani kyytiin. Voisin melkein vannoa, että jos olisin omistanut huonon päivän, en olisi ollut tyytyväinen missään nimessä ponin menoon, mutta kyllä se vain yritti parhaansa. Siinä lumimäärässä joutui Pennikin nostelemaan kolminkertaiselle korkeudelle jalkojaan. Ja menimmekin ihan oikeasti pitkän treenin. Treenin aiheena: kohottaa kuntoa talvisäässä. Onneksi sillä oli nuo upouudet valkoiset suojat jaloissa, näettekin ne tämän päivän kuvista.
Se perjantain treeni tuotti tulosta siinä mielessä, että eilen Penni loisti ihanuudellaan. Se oli kuuliainen ja eteenpäinpyrkivä ihan omasta takaa. Laukka pyöri mukavasti, vaikka tehtiinkin pääosin ravissa vain harjoituksia. Oikeasti me vain yritettiin pysyä uralla suorana, eikä venkuloida itseämme vinoon, mutta ei kerrota sitä kenellekään. Olisi myös tosi kiva osata ratsastaa kulmat kulmina, eikä ravirataa... Pikku vikoja, korjattavissa ratsastajan huolellisuudella.

Mutta saanen silti töräyttää torveen ja kehua ponia vielä astetta enemmän tältä päivältä! Siis voitteko kuvitella; Penni halusi välttämättä laukata ja ihan tajuttoman lujaa kentällä!? Se ihan itse otti ja lähti hurjaa kyytiä ja minulta uupuivat ne ruosteiset jarrut. Mutta en minä jarruttanutkaan, nauroin ja kehuin ponia sen jumalattomasta innostuksesta! Loppuratsastuskin sujui tosi mukavasti, vaikkei me taaskaan mitään ihmeellistä tehty. Mentiin vaan ympyröitä ja taivutteluja. Vasempaan me ollaan muuten huomattavasti jumisempia...

Se ilme, kun poni haluaa vain mennä!


Olen jotenkin vain niin hämmentynyt siitä, miten nämä muutamat kunnon työskentelypäivät vaikuttivat tuohon poniin. Ja noinkin positiivisella tavalla, että toinen haluaa totaalisesti vain mennä! Enkä nyt tarkoita menneessä aikamuodossa puhuvana, että nämä treenit olivat tässä, ehei, vaan mehän jatkamme tällä linjalla. Huomasittehan sen, että se kadonnut motivaatio löytyi? Kasvatetaan Tarzanin lailla kuntoa, että jonain päivänä hypitään lianeissa pitkin Suomen mantuja.

Tai jos nyt ekaks kuitenkin tavoitteena vain se oikeasti onnistunut laukkavoltti.


Muuten, mitä mieltä olette pienesti uudistuneesta ulkoasusta?

18 kommenttia:

 1. Ihana Penni❤ Nätti tää ulkoasu!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penni on :D <3 ja kiitos! Jaksaa taas katella vähän aikaa!

   Poista
 2. kiva postaus ja ihana Penni <3
  Miten tää ulkoasu on muuttunut? En huomaa eroa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penni on kyllä paras :) Ja kiva, että tälläinen postaus miellytti!

   Ulkoasussa muuttui tuo bannerikuva, ei muuta ihmeellistä :D

   Poista
 3. Ihania kuvia, kuten myös Penni. <3 Itselläni juurikin motivaatio hukassa parasta aikaa, kun Wony on Savonlinnassa: tuntuu aivan ylivoimaiselta ja hirveältä ajatukselta palata takaisin arkeen ja talielämään, sekä treeniin helmikuussa. No, ehkä tämä vielä tästä!

  Uusi banneri on kiva, pieni uudistus, muttei kuitenkaan mitään liian radikaalia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidille iso kiitos ratsastuskuvista siis! :D Musta tuntuu, ettei ikinä sais jäädä lomailemaan niin ei tulis noita motivaation menetyksiä. Harmi vain, että melkeinpä joskus on pakko vain ottaa se hetkellinen aika ilman ponia.. Ja sitten pitää löytää kaikki nappulat uudestaan! Toivotan tsempit, arkielämään palaaminen tuntuu aluks hankalalta mutta lopussahan se kiitos usein seisoo :D

   Ja hienoa, että pieni muutos miellyttää! En halunnut alkaa vääntämään kaikkea uusiksi :D

   Poista
 4. Näyttää hyvältä ja ihana Penni. Tuli vain mieleen, että kauankohan nuo suojat pysyy valkoisina:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että näyttää hyvältä! Mutta noh.. Sanotaanko näin, ettei ne enää ole niin valkoiset kuin pitäis :'D Sen tasan yhden käyttökerran jälkeen ne olikin jo kkellertäviä länttejä täynnä, onneksi sisäpuolelta lähinnä :D Mut kunhan nyt fiilistellään vähän truu kouluratsukkoa sen hetken noilla suojilla:D

   Poista
 5. Itseltäni talvitauon jälkeen motivaatiota löytyy sillä olenhan ratsastuskouluratsastaja :D Mutta hienoa että kadonnut motivaatio löytyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa hankkia oma poni, niin saa kadotettua sen motivaation joskus... :DD noei, puolensa kaikessa! Hyvä, että sulla intoa riittää! ;)

   Poista
 6. Ihania kuvia ja hyvän näköistä menoa! Itselläkin se motivaatio katosi jonnekkin, varsinkin kun meillä alkoi koulukin juuri.. Ei kauheesti houkuta lähteä ratsastamaan pimeällä ja liukkaalla pellolla saatika lähteä kävelemään maneesille. Jos nyt edes tulisi vähän valoisampaa ja lumet pysyisivät maassa!

  Tykkään tästä ulkoasusta paljon, vaikka en siitä vanhasta mitään muistakkaan kun olin täällä blogielämässä vähän hiljaiselolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä valon vähyys kyllä pistää motivaation kanssa pohjamutiin! Toivottavasti se löytyisi nyt jostain kiven lohkareen alta :D

   Mutta hienoa että miellyttää! Tässähän nyt ei muuttunut kuin bannerikuva :D Mutta silti pikkuinen muutos minulle ;)

   Poista
 7. Ihana Penni, tosi söötti! ❤

  Penni näyttää ihan kouluponilta noi valkoset suojat jalassa, kuka muka on sanonu ettei varusteurheilu kannata.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! :D Kyllä se vain tekee ihmeitä, kun käärii tollaset valkoiset tortillat jalkaan :D

   Mutta Penni kiittää suuresti <3

   Poista
 8. Penni on ihan supernätti poni! Ja täällä kanssa motivaatio hiukan hukassa, kun ei oikein mihinkään ole päässyt hevosten kanssa viime aikoina liukkauden takia. Noo, jospa nyt kevään pikkuhiljaa saapuessa alkaa moti palailemaan itse kullekkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penni superisti kiittää! :)

   Kevättä kohti tosiaan mennään ja toivon myös, että se tietynlainen innostus heräis myös henkiin! On kuitenkin "kiva" kuulla, että muutkin tappelevat tuon kuuluisan Motin kanssa, oli se sitten kiinni mistä tahansa!

   Poista