Sivut

22. toukokuuta 2018

Kuinka kapeaksi voi leveä mennä?

Auringon lämpö on jotakin suuren suurta, mitä ei tällainen suomalainen millään käsitä. Ratsastaminen pitäisi suorittaa bikinivarustuksessa, jotta selviäisi edes jotenkin hengissä. Mutta hei, eihän me valiteta, ei ainakaan talvea tänne. Ennen marraskuuta.


Keskiravin yritystä


Meillä vaihdettiin satulaan kapeampaa kaarta sen XXWn tilalle ja nyt mitä ilmeisimmin satulassa on wintecin punainen kaari. Ystävän testaamana kuitenkin todettiin, että haha eipähän tuokaan leveys riitä. Sen pitäisi olla kapeampi. Niin, miettikääpä sitä. KA-PE-AM-PI. Missä vaiheessa mun ponille ilmestyi erilliset lavat ja säkä?! Eilen kun istuin selässä, aloin oikeasti myös pohtimaan, että miten hiton leveä tuo sitten on edes ollut. Haluaisin kokea sen kaksi vuotta vanhan Pennin, että miten ne haarat repeäisi.


Kuvista iso kiitos Nealle!Tämä hämmennys ei oikein ole laskenut edelleenkään, mutta olen nyt tunkenut satulan etupuolelle nostavan geelin, joka nostaa satulaa hyvin, eikä se paina ainakaan. Arvon vielä, pitäisikö kaarta nyt hankkia ja vaihtaa vai mitä tässä alkaisi. Tuohon satulaan kun sitä ei noin vain itse kuitenkaan vaihdeta. Mutta eniten tässä oikeasti alkaa pohtimaan sitä, miten suuri vaikutus pelkällä ruokinnallakin on ollut. Heinää on oikeasti vähennetty, niin poninkin muodot alkavat lähennellä ponia, eikä tankkia. Ja kaulakin näyttää selästä kirahvin kaulalta. Omasta mielestäni.

Selviytymistarina nelisen kertaisesta äksästä leveähköön.

Penni on toiminut tosi kivasti helteestä huolimatta, mutta kisat me nyt kuopattiin tältä toukokuulta. Kesäkuussa me toivottavasti oikeasti nyt lähdetään se been rata juoksemaan läpi. Se on se must have tavote koko kesälle. Edes yhdet hei. Ei se niin paha ole. Ottaisit vaan itteäs niskasta kiinni ja lähtisit. Mutta en mä kyllä yksin lähtisi, tarviin henkisen tuen ja on se kaveri mukana aina kuitenkin hyvä jos jotain ongelmaa tulee.

Miltä itse näytätte kun ratsastatte helteessä, häh?! Kuolen ehkä häpeään.

Onneksi voidaan yhdessä näyttää nyrpeää naamaa välillä.
Keskiravia toiseen suuntaan.. Oisko ohjat..?

Itsessään me nyt ei mitään ihmeellistä olla tehty. Ratoja mä oon vähän katellut ja pohtinut mihin tuo poni taipuisi. KN Special olisi sellainen, minkä haluaisin mennä uudestaan. Koska se hemmetin voltti jäi silloin viimeksi tekemättä. Onneksi ne tuomarit viheltää. Toisaalta jokin uusi ulottuvuuskin kiinnostaa ja helppo B:0 taivuttelin yksi päivä, jossa yllättävän hyvin meni laukkavoltitkin. Meille kun tuo kääntyminen pienellä säteellä laukassa on vielä vähän tasapainoa vailla.
Ollaankin sen myötä nyt ahkerasti menty vastalaukkoja, vaikka ne hankalia on niin ratsastajalle kuin ponillekin. Kaarteessa, eihän siinä suoralla nyt mitään. Ja toisaalta tämäkin on vähän paha omaan nilkkaan, koska Penni alkaa välillä ihan automaattisesti tarjoamaan vastalaukkaa. Yrittänee olla enemmän kuin on. Tai sitten vain ratsastajan avut ovat huonoja. Taitanen kääntyä peilin puoleen.

Ahkerasti silti mennään, silloin kun mennään. Halusi poni (ratsastaja) tai ei.

Koska kyllähän näillä keleillä kunto kasvaa.

Tai ainakin hien tuotannolla voisi perustaa voimalaitoksen.

5 kommenttia:

 1. Isot onnittelut ponin laihdutusurakasta! Hyvältä näyttää! Minkä verran heinää Penni on saanut? Entä mitään muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia paljon! 😁 No tarkkaa summaa en tiedä, mutta veikkaisin päivässä about 7kg, päivällä tarhaan huomattavasti vähemmän kuin muut. Aluksi poni söi kauraa ja kivennäistä, jossakin välissä syötin Selectidiä mutta kun se loppui niin ei saa enää muuta kuin kivennäistä. Ja sillä on pärjätty tosi hyvin; energiataso pysyny vaikkei muuta saakkaa, aluksi kaura oli vähän virran lähteenä 😊 niin ja elektrolyyttiä näin kesällä. Mash vettä aloin myös juottavaan kevättalvella.
   Mitään sen suurempaa en ole edes ajatellut, niin kylmäverirotu, että toi heinä riittää paremmin kuin hyvin itse ruokana 😂

   Poista
 2. Oot kyllä tehnyt aika suuren työn Pennin laihdutuksen suhteen. Nyt kun ajattelee, niin kuvistakin huomaa, että eroa on tapahtunut, kun katsoo noita vanhempien postauksien kuvia. Wau!

  Ootte kyllä Pennin kanssa kehittyneet hurjasti ja ihan selkeästi teidän paikkanne on siellä been radoilla. Toivottavasti nyt pääsisitte kesäkuun aikana kiertämään yhdet tai useammat koulukilpailut ja mielellään ilman lastausongelmia. Eikö teillä olekin ollut niitä joskus?

  Tämä postaus oli kuitenkin oikein kiva ja tosi hyviä kuvia taas kerran! On se Penni vaan niin suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on näitä ihania kannustavia kommentteja, kiitos!

   Nyt tällä hetkellä ollaankin ilmoittauduttu yksiin kisoihin ja juu, jännitys eniten siihen, että päästäänkö edes kisapaikalle 😅 ongelmia tosiaan ollut, nyt kuitenkin alla monta hyvää lastausta ja tuo poni lastautuu paremmin puolentoista hevosen traikkuun. Koputan silti puuta kun näin sanon 😂

   Poista