Sivut

7. kesäkuuta 2017

Otettaisko ohjat omiin käsiin?

Otetaanpa esille eilispäivän treenikuvat ja keskistytään niihin olennaisiin; virheisiin. Mikä on kuuminta hottia tällä hetkellä minun ratsastuksessa? Miten tästä pitäisi jatkaa? Miten Pennin osalta pystyisi muuttamaan tilannetta?

Mikä on sinun ongelmasi ratsastuksellisesti?

Vaikka Penni on välillä tosi tahmea liikkumaan eteenpäin, niin kerronpa teille faktan. Sitä on silti paljon helpompi ratsastaa vaikkapa ravissa kuin käynnissä. Laiskan hevosen ratsastus käynnissä on jotakin niin suunnattoman hankalaa, vaikka teoriassa pitäisi antaa vain lantion keinua ja näin pitää hevonen hyvässä käynnissä. Minä kuitenkin tykkään heittää ohjat, oikeastaan koko kädet, menemään ja sitten tapahtuu ponin osalta pitkäksi jääminen.

Asia pitäisi korjata vain totaalisella ryhdistäytymisellä; ohjat käteen ja ryhti kuntoon ratsastaja! Samalla voisit kääntää sitä sun jalkaas sinne menosuuntaan...

 Tässä näkee jo mun totaalista vinoutta. Miksi se pää pitää kallistaa sisälle? Samaten istun paljon enemmän sisäpuolella kuin ulkopuolella, jolloin ponikin lähtee helposti kaatumaan sisälle. Mopopojan kädetkin seuraavat menossa. Kädet pitäisi saada hartioista asti alemmas, eikä lukittaa niskaansa. Ponihan on ihan kivan näköinen omaan silmääni ainakin. Niin ja ainii, voisi tässäkin ehkä hitusen noita ohjia lyhentää.

Tähän suuntaan olen yrittänyt ratsastaa enemmän, koska jotenkin mulle tämä suunta on vaikeampi. Hauskinta tästä tekee sen, että se on myös ponille vähän hankalempi menosuunta, joten voidaan yhdessä luistaa vaikeasta kierroksesta. Epälooginen oikea kierros.

Jälleen toitotan niitä ohjia. Jos mulla olisi ne oikeasti kädessä niin ehkäpä tuo poninkin asento olisi eri ja se tekisi vähän paremmin hommia kropallaan. Oikea laukka on meidän se totaalisesti suurin ongelma, sillä poni lähtee helposti heittämään peräänsä sisälle. Ongelman ratkaisuna on ohjata etupäätä myös sisälle, siinä me välillä onnistutaan hyvin ja välillä huonosti. Eilen Penni oli kuitenkin yllättävän suoran tuntuinen, vaikkei sitä nyt suoraksi voi täysin kutsuakaan. Parempi silti.

Onko multa muuten ihan kamalasti vaadittu pitää toi nokka menosuuntaan? Vois ehkä toi ryhtikin vähän parantua kun ei tölläisi säkää tai korvia.

 Tässä oikean kierroksen toinen ongelma! Penni lähtee helposti viemään päätään liian virkkuumaiseen asentoon ja vaikka poni onkin kivan pyöreä, se ei ole tässä vaiheessa enää kädellekään kiva. "Ota se ja kanna" olis ponin kommentti tähän. Ratsastaja voisi tässä tilanteessa siirtää jalkaansa vähän eteen ja komentaa sitä nostamaan etupäätään, jolloin päänkin asento korjaantuisi. Mutta ei, minä vain mietin, miksi korvat katosivat.

Jos minulta kysytään, niin en todellakaan mene eteenpäin kovempaa, enkä ainakaan tee niin kuin sinä sanot. Opettele ensin ratsastamaan niin katotaan sitten. T. Penni

TÄSSÄ! Kierouden perikuva. Älkää kokeilko tätä kotona. Voi aiheuttaa vakavasti ponin vinoutta ja epätahtoa mennä eteenpäin. Tässä on menossa laukan lisäys, jonka Penni osaa paremmin kuin hyvin; nostetaan pää taivaaseen ja annetaan mennä! Mutta kun poniseni, pitäisi olla tuntuma ja nätissä muodossa. Minunkin pitäisi, mutta eipähän jää epäselväksi kumpaan suuntaan kaadun ja miten tilanteen korjaan, siirretäänpä tämä keskikroppa kuitenkin tähän keskelle!

Tuima, keskittynyt ilme kertoo jo kaiken siitä, että ne lyhyemmät ohjat korjaisivat tässäkin tarvittavan aktiivisuuden. Jalka on tässä kuvassa paremmassa asennossa, mutta taisin tässä vaiheessa jo vähän keskittyäkin siihen. Hartioista voisin edelleen rentouttaa, jolloin koko käsi tulisi alemmas ja mopopojan kädet voisivat kadota. Kuvassa kuitenkin näyttäisi, että olen suht keskellä, mikä on positiivista! Eikä pääkään kenota.

Tässä mun piti mennä jotenkin ihan ihme mutkalla, enkä mä vaan voi ymmärtää mitä logiikkaa näissä liikkeissä oikein on. Luulin, että kun menen eteen niin se riittää, mutta ehei, pitäis ihan alkaa driftaamaankin käynnissä. En ole ralliauto. T. Penni

Poni hiffasi tässä vaiheessa, että mitä siltä hain, koska jostain syystä sain itsenikin kasaan; sisäohja pidättää, peppu on penkissä ja vasen kankku vähän työntää. Hirveen helppoa. Not.

 Laukkalävistäjä, jolla en kykene ratsastamaan nätillä jalalla. On silti positiivista nähdä ja tuntea, miten paljon Penni on suoristunut näille lävistäjille! Tässäkin jo näkee, ettei se taivuta päätänsä kumpaakaan suuntaan, mitä se aikaisemmin teki. Tosin tässä Penni luuli, että tulee myös laukkalisäys, mutta se on pikku vikoja. Mieluummin vähän reippaammin eteen kuin liian hitaasti taaksepäin.

Vasemman laukan laukkalisäystä edestäpäin. Voiko nelijalkainen edes näyttää noin tankilta!? Minun ajatukseni taas harhailevat jouhikarvoissa, mutta ihan mageeltahan toi näyttää. Tuolta milliosasekunnilta. Vinous on kuitenkin ratsastajan peffassa huomattava, eikä jalkojenkaan asento päätä huimaa. Ohjatkin voisi olla heittämättä ja........

 ...Ja sitten jossakin vaiheessa kun olin juuri kerännyt ohjat ja ratsastin hetken kunnolla niin näytettiin tältä. Ainakin sen hetken, että kuva napsaistiin. Kysynpä siis peilikuvaltani:

Otettaisko ne ohjat omiin käsiin?

8 kommenttia:

 1. Ehkä te vielä jonain kauniina päivänä opitte menemään oikeaan kierokseen yhtä hyvin kuin vasempaakin. Ja pakko myöntää, että tuossa viimeisessä kuvassa teidän menonne näyttää oikein mallikkaalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän :D Sitä päivää odotellessa kun oikea kierros ei tunnu typerältä. Oma vinouteni aiheuttaa sen, että oikea kierros tuntuu kamalammalta. Pitäisi siis nyt vaan saada kehonhallinta kuosiin! Mutta kiitoksia, edes yhdessä kuvassa oli yritystä ratsastaa :D

   Poista
 2. No mutta siistin näköiseltä teidän meno silti näyttää :D Ja tosi hienosti istut viimeisessä kuvassa!

  Musta tuntuu että oma istunta huonontunut nyt tosi paljon Viggon kanssa, kun se on itse niin kokematon, että keskityn helposti vain sen liikkumiseen, ja oma ratsastusasento yms jää taka-alalle :D

  robotunicornsattack.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, ajoittain meno on ihan siistiä :D

   Tuo on muuten varmaan aika yleinen ongelma! Toisaalta juuri nuoren kanssa pitäisi varmaan keskittyä siihen omaan istuntaan, ettei aiheuta juuri vinouksia yms. hevoselle. Helpommin tietysti sanottu kuin tehty :D ja tottakai pitää myös pitää kiinni siitä, että hevonen alla liikkuu oikein, mutta se sitten taas vaatii sen että istuntaki on lähellä oikeaa.. :D oravanpyörä :D

   Poista
 3. Superhyvä postaus Janita! :) Tykkäsin ihan älyttömästi lukea tätä, ja kyllä, samaistun niin kaikkeen, mitä sinä luettelit! :'D On tää sun ote tähän kirjoittamiseen vaan niin magee, ai että :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, kiitoksia ihan hurjasti tästä kommentista! <3 :) On myös hyvä kuulla, että ongelmat eivät ole ainoastaan minulla :D tässä kyllä tuli varmaan aika yleiset ongelmat lueteltua :'D

   Poista
 4. Aivan ihana tää postaus :3 Sait muuten haasteen:

  http://pollenkirjakarsina.blogspot.fi/2017/06/351-amparilista-2017-haaste.html

  VastaaPoista