Sivut

13. elokuuta 2017

Realistinen ratsastaja(ko)?

"Mieti nyt hetki, että mikä oli vuosi sitten perseestä."


Oltiin keskiviikkona palauttamassa mun istuinluita takaisin maanpinnalle Krista Mutasen istuntatunnilla. Näistä tunneista on kyllä revitty irti niin paljon vinkkejä ja jokaisella kerralla sitä on vain saanut käteensä jotakin uutta. Viimeisimmälläkin kerralla sain kuulla, että olen suoristunut selässä huimasti viime kerrasta. Ongelmana on lähinnä kaatuminen mutkissa sisälle päin ja pientä hankaluutta noin muutenkin vasempaan kierrokseen. Mutta eniten mua pistää hymyilyttämään se, että jälleen ollaan kuulemma menty yhdessä ratsukkona eteenpäin.

Ollaan hei ihan oikea kouluratsukko! Tätä pitää juhlia.

Olen aina pitänyt itseäni vähän sellaisena haaveilijana, mutta tuolloin sain kuulla, että mulla on jotenkin hirveän realistinen käsitys siitä mitä haluan ja mihin haluan tähdätä. Ehkä realistisuus on tullut siitä, että aikaisemmin sitä on oikeasti ollut niin iloinen siitä, ettei poni pysähtynyt ensimmäisen ravipätkän aikana. Saatika, että se liikkui sen jälkeen kun nousin selkään. Mukisematta. Nykyään haetaan jo paljon paljon enemmän, mutta sen realistisuuden nimissä.

Koska onhan se lähtökohta kuitenkin välillä siellä takaraivossa.


Vaikka raivonvallassa sitä välillä vääntääkin laukkaympyrää ja toteaa, että tänään poni on perseestä, enkä jaksaisi. Sitten sulle tullaan taas sanomaan päin naamaa, että mieti nyt Janita vielä. Mieti, mikä oli vuosi sitten perseestä.

Ja minähän mietin. Ja sitten olen taas positiviinen. Nauran kun Penni hypähtääkin itse laukalle.

Nämä kuvat ovat keskiviikon tunnilta. Penni tuntui silloin ihan järisyttävän kivalle, vaikka se onkin painanut kädelle ihan ylttiömäisen paljon. Tuolloin se ei tuntunut niin pahalle, mutta tiedä sitten mikä oli aikaisempaan ero. Enemmän jalalla ratsastusta? Niin voipi olla. Petyin silti nähdessäni kuvia. Ei me näytetykkään niin kivoilta kuin kuvittelin. Kuvittelin liikoja. Odotin jotakin ihan muuta. Kun kehutaan, että näyttää tosi hyvältä niin odotan näkeväni kuvassakin jotakin oikeasti hyvää. Tässäkö se realistisuus kaatui vai? Tavoittelenko sitten tavoittelematonta? Vai luulinko hyppääväni liian suuriin saappaisiin?


Kyllä sieltä irtoaa sitä hymyäkin välillä!


En sitten tiedä, alkaako mun silmäkin viilata pilkkua, enkä tyydy enää vähempään. Pääasia on kuitenkin, että poni tuntuu kivalta ja onhan se ollutkin kiva pitkän aikaa; se liikkuu itse, mutta sille kädelle painamiselle pitäisi keksiä selitys. Hainkin eilen meille uuden kuolaimen, josko ongelmaan löytyisi ratkaisua sieltä. Toinen vaihtoehto on, että niissä hampaissa on nyt joku taas vialla. Kumpa nyt raspaaja vain tulisi ja tarkistaisi sen suun...

Niin väsynyt, mutta tyytyväinen
Kaiken kaikkiaan voidaan edelleen elää pinkeissä pilvissä ja todeta, että elämä on niin hienoa ja siistiä. Kaikki menee putkeen ja koputetaanpa sitten taas puutakin. Niin ja kirjoitan taas samasta aiheesta, koska olen mielikuvitukseton tämän suhteen... Toivottavasti kestätte sen.

Onhan se kuitenkin niin, ettei tässä ilmaiseksi mitään ole saatu.Kuvat ovat Outi Uusitalon käsialaa, kiitos!

Tai väsymättä. Viisi kertaa viikossa kun ratsastaa, niin kyllä ne puolet niistä päivistä on niitä päiviä kun miettii jaksaako sitä.

Mutta useimmiten niinä väsyneimpinä päivinä se poni yllättää.

Kokeilkaapa vaikka. Minäkin kokeilin.


Mitäpä sanotte uudesta ulkoasusta muuten?

16 kommenttia:

 1. Ihana ulkoasu! Mä näen kuvissa kyllä ihan huikean hienoa menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että pidät ulkasta! Ja kiitos myös kehuista, haluaisin nähdä nämä kuvat jonkun muun silmin :D

   Poista
 2. Ihanan positiivinen postaus ja hienoltahan noissa kuvissa näyttää! Tykkään myös uudesta ulkoasusta tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että miellyttää ulkka silmää! :) Ja hyvä että positiiviset postaukset eivät kyllästytä :D Pitää repiä aina jotain hyvää!

   Poista
 3. Tosi kiva ulkoasu, tällaista en ole muualla nähnyt kyllä kertaakaan! Sulla on muutenkin tosi kivoja ulkoasuja, aina jotain erilaista :)
  Te ootte menneet ihan hirveän paljon eteenpäin, ja tuntuu, että joka kuvissa näyttää aina vaan paremmalta! Tietenkin niitä huonojakin päiviä tulee, mutta silloin on suunta vain ylöspäin :) Näissäkin kuvissa näyttää tosi hyvältä, sulla on superkivan näköinen istunta, eikä Pennikään hullummalta näytä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan erilaisia niin tarvitaan erilaista ulkoasuakin :D No eipä tässäkään muuta muuttunut nyt kuin banneri ;)

   Se on katsos kun otetaan kuvia vain hyvinä päivinä ;D noei, nyt on ollut kuvaajat kortilla ja tulee varmasti näin olemaankin. Mä olen istuntani kanssa kyllä lähtenyt aika nollasta, joten on ihme, että olen noinkin kouluratsastajan näköinen välillä :D Kun katsoo bloginkin ekoja kuvia niin hui kauhistus oikeasti.. :D

   Penni myös kiittää, Pennihän on suurimman muutoksen tässä tehnytkin ;)

   Poista
 4. Wau uusi banneri on tosi kiva :) Mullakin oli jossain vaiheessa vasempaan kierrokseen ongelmia mutta onneksi ollaan saatu tunneilla kitkettyä niitä poies. Sun ja Pennin meno näyttää taas jälleen kerran todella kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee lisää kehuja, pitänee siis jatkaa tällä linjalla ;)

   Mulla on vaihdellut nyt viimeisien kuukausien aikana ihan hurjasti noi helpommat ja vaikeammat suunnat. Tuon sisälle kaatumisen tiedän hyvin; olen aina ollut jonkinlainen moottoripyöräilijä ratsastaja :D Onneksi näitä juttuja pystyy aina korjaamaan ja parantamaan!

   Mutta kiitämme suuresti kehuistasi, nää niin merkkaa hirveesti mulle! :)

   Poista
 5. Kiva uus ulkoasu, on ihan sun näkönen:) hyvältähän tuo teidän meno näyttää! Toi on niin tuttu tunne ku selässä oot silleen että wau nyt me mennää nii hienosti ja näytetään hyvältä ja sit ku katot kuvia/videota nii mietit et näyttiks se meno oikeesti tommoselt räpellykselt :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän ulkoasu kehuista! Mielestäni onnistuin itsekin luomaan ihan omannäköisen bannerin :) vaikka sen nyt omakehuisasti ilmaisenkin.

   Mutta tää on niiiiin totta! :D Ponin pitäisi aina tuntua huonolta niin se näyttäis paremmalta kuin koskaan :D

   Poista
 6. Wau tää ulkoasu on älyttömän hieno! Tykkään tästä todella paljon :)
  Pakko muuten sanoa, että samaistun todella usein tuohon, että kuvittelen kuvien olevan hienompia. Jos ratsu tuntuu hyvältä, sitä olettaa kuvienkin onnistuvan, mutta ei se aina omaan silmään ole sitä. Mun mielestä kuitenkin teidän meno on oikein kivan näköistä näistä päätellen! Tuo on kyllä mahtava fiilis, että voi niinä nykyajan huonoina päivinä miettiä sitä lähtöpistettä, joka on niin kaukana ja josta on noustu jo paljon! Itsellänikin on ollut aina kovin realistiset tavoitteet ja se on mielestäni tuottanut tulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ulkoasukehuista, lämmittää niin mieltä, että onnistuin taiteilemaan tämän! :)

   Kohtalotovereita siellä siis myös! Vähän mua harmittaa edelleen, että se suutuntuma on ollut vähän mitä on.. Tiedä sitten mistä johtuu. Nyt sitä ei taas päästäkään pohtimaan sen enempää kun ollaankin pienellä "saikulla" jalan turpoamisen takia.. Mutta eipä pidä lannistua. Raspaaja pitäs vaan nyt saada käymään, että sen suun saisi tsekattua!

   Realistisilla tavoitteilla pääsee paljon pidemmälle, vaikka tottakai välillä pitää vähän leikitellä jollakin isommillakin unelmilla :D Ne kun voivat tulla toteen; kuten se, että oikeasti edes sain ponin :D

   Poista
 7. Sinä se vangitset yksinkertaisuuteen jotakin tavattoman koukuttavaa- upea uusi ulkoasu!
  Hyvä postaus myöskin, pystyn todella samaistumaan tuohon, että kun hetken menee hyvin, niin ei se "hyvä" sitten olekaan "tarpeeksi hyvä", vaan odottaa näkevänsä juurikin jotain vielä parempaa kameran ruudulta. Tai miksei vaikka isompia esteitä, kun on tunnilla tuntunut että ainakin 100cm hypätään mutta kamera kertoo muuta?! :D Mutta vaikka välillä pitää minuakin muistuttaa mihin asti on tultu harrastuksen kanssa, saatika että nyt olen tekemässä siitä ammattia, niin eihän tässä pitäisi surkutella enää oikeastaan yhtään mitään- nyt ollaan tiellä kohti unelmaa, oli polku millainen tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh voi kiitos ihanista sanoista! :) Piristit iltaani todenteolla!

   Mutta tähän ei kyllä ole enempää lisättävää; samoilla sanoilla mennään :D Tosin hiukan eri tavoin ;) kiitos kommentistasi vielä <3

   Poista
 8. Ihana uusi banneri! Sä oot vaan niin lahjakas tekemään noita bannereita.. ❤

  Mä voin helposti samaistua just tohon, että kehutaan kuinka hyvältä näyttää ja hyvin menee. Sitten katot kuvia tyylillä "wtf, mehä näytetää ihan hirveiltä". Niin käy aina.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon <3 Mä nyt oon vähä sellanen ihme näpertäjä, ihmeitä osaa mut yksinkertaisuushan on kaunista ;D

   Mut tää on niin totta! Ja vielä kysyt muilta mielipidettä niin sanovat nekin että tosi hyvännäköistä menoa! Joo.. Nii... :D

   Poista