Sivut

27. marraskuuta 2016

Adventtikalenteri - Luukku 1

Kokeillaan onnistunko tässä; aion siis pitää teille adventtikalenterin, jolloin tässä ennen joulua ilmestyy neljä erikoisempaa postausta joka sunnuntai! Ensimmäisenä adventtina saatte lukea vastauksia muutaman ihanan ihmisen lähettämiin kysymyksiin. Iso kiitos teille, jotka nämä kysymykset lähettivät! Onnistuitte tekemään hyvin kiperiäkin kysymyksiä!


Blogi

Miksi päätit aloittaa bloggaamisen?
Olen pitänyt jo aikaisemmin blogia, mutta kategoriat ovat olleet vähän erilaisia. Omalla naamalla en ole blogia ikinä aikaisemmin pitänyt. Olen aina rakastanut kirjoittamista ja jotenkin halusin alkaa purkamaan ajatuksiani harrastuksesta tähän ruudulle. Eipä tätä blogia kuitenkaan olisi, ellei olisi Penniä.

Millaisia postauksia tykkäät kirjoittaa?
Ehkä olen outo, mutta omalla tavallaan arkiset asiat on kaikista kivointa vain saada ylös. On kiva vähän leikitellä sanoilla ja saada arkeen jotain väriä sillä, että tekee joistain huonoistakin asioista hauskoja tekstin muotoon. Siksi vastaan, että ne arkiset postaukset!

Mikä on mielestäsi parasta bloggaamisessa? Entä huonointa?
Parasta on ehdottomasti se kun kokee, että nyt mä onnistuin kirjoittamaan jotain todella hyvää. Tai onnistuin jotenkin päättämään postauksen todella koomiseen lauseeseen. Ainakin omasta mielestäni.

Huonointa varmaan sitten se, että omalla tavallani pelkään milloin saan noottia, että teen asiat niin kuin asiat teen. Blogimaailma on kääntöpuoleltaan kuitenkin todella karu.

Mikä inspiroi sinua bloggaamaan?
Kyllä se on varmasti se blogin päätähti eli Penni. On kiva vähän leikitellä ajatuksilla, että mitä poni mahtaakaan miettiä ja ajatella asioista. Sen yritän tuoda ilmi täällä ainakin.


Mieleenpainunein kommentti täältä blogin puolelta?
Pakko myöntää, että mä olen saanut niin paljon kannustavia kommentteja, ettei mulle nouse mieleen sellaista yhtä ja ainoaa. Arvostan suuresti jokaisen lähettämää kommenttia ja vastaan jokaiseen kommenttiin tasavertaisesti ajatuksella. En siis halua nostaa kenenkään kommenttia yli muiden.

Keitä bloggaajia haluaisit tavata kasvotusten?
Kaktu olisi jotenkin mukava tavata ihan livenä joskus. Tosin olen hänet joskus nähnyt, mutta ujona ihmisenä, en mene juttelemaan tuntemattomille. Varsinkaan vain blogin lukijana.

Mieluummin kuitenkin seuraan bloggaajien blogeja ihan näin ruudun välityksellä!

Mitkä ovat lempi blogejasi?
Tämä on iänkaikkisesti aamen vaikea kysymys. Musta on omalla tavallaan aina niin tyhmää listata joitain kivoja blogeja, kun toisessa blogissa on joku toinen asia kivaa ja toisessa taas toinen asia. Mutta mainittakoon nyt muutama sitten.

Hevoskuvauksen jäljillä

Kuviakin kiinnostaa

Hymyillen huomiseen

Kaikki peliin!

Mistä postauksesta pidät eniten täällä sun blogissasi?
Ai jaksoinko muka selata oikeasti läpi mun kaikki postaukset ja lukea ne ja verrata? No en. Mun mieleenpainuvin teksti on kuvaton teksti, joka sai monet miettimään omaa bloggaustaan. Teksti kantaa nimeä Arvelisin sinun lukevan blogiani koska...

Lempi ulkoasu, joka on ollut täällä blogissa?
Olen ehkä tyytyväisin tähän nykyiseen ulkoasuun! Onnistuin ratkomaan mua kauan jo vaivanneen koodinkin, jonka ujutin tänne ja sain ulkoasusta vielä paremman kuin se aikaisempi sininen ulkoasu!

Oletko saanut koskaan ikäviä kommentteja?
Niimpä niin, en ole saanut. Nyt niitä varmaan alkaa satelemaan, että en jää ilman.


Mikä on hienointa blogiurallasi?
Enpä kutsuisi tätä blogiuraksi, mutta ehkä se, että olen oikeasti saanut myös huomiota mun teksteillä. Niistä mitä ilmeisimmin tykätään ainakin joten kuten ja kannan kyllä ylpeydellä tätä blogin kirjoittajan titteliä. Vaikka oma kehu haiseekin, pitkälle.

Mitä arvostat blogimaailmassa?
Yksilöllistä kirjoitusasua. Liian toimittajamainen jaarittelu omasta valmennuksestaan saa mut kääntymään blogeissa heti pois. Samaten kuvat. Hienot ja laadultaan hyvät kuvat ovat mullekin kuitenkin se juttu.

Mistä sait idean bloggaukseen?
Tähän taitaa löytyä osittain vastaus ensimmäisestä kohdasta? Mutta idea lähti lähinnä siitä, että Neallakin on blogi. Ja koska kuvia alkoi olemaan niin paljon, ilman mitään käyttötarkoitusta niin alunperin perustin blogin lähinnä kuville. Oma luovuuteni kuitenkin halusi tuoda myös tekstin mukaan.

Osaako mielestäsi alle 13-vuotiaat blogata?
Toisaalta miksei. Tekstintuotto ei vain välttämättä ole niin hienoa kuin vähän vanhemmilla bloggaajilla. Tosin olen törmännyt moneen blogiin, joita pitää hyvällä tuurilla 12-vuotias, enkä ole ensimmäiseksi kyllä ajatellut kirjoittajan olevan niin nuori. Mutta enpä mä pahemmin ikää katso kun selailen blogeja. Ikähän on vaan numeroita ja minäkin voisin hyvin olla 13-vuotias tällä viisaus kapasiteetillä.

Hevoset ja ratsastus

Millainen ratsastaja on mielestäsi hyvä ratsastaja?
Sellainen, jolla on todella pehmeä käsi, tekee asiat huomaamattomasti ja hevonen näyttää tyytyväiseltä. Minun mielestäni hyvä ratsastaja myös kehuu ratsuaan aina välillä hyvin tehdystä työstä.

Mitkä ovat sinun tavoitteesi ratsastajana? 
Oppia ratsastamaan. Ai ei hyväksytä? No hittolainen... Mun tavoitteena on nyt ehkä pienemmässä muodossa se, että istuisin ensinäkin suorassa ja osaisin katsoa sinne menosuuntaan. Hevosen korvat ei tipu, vaikka en niitä tölläisikään. Pidemmän matkan tavoite varmaan sitten se, että osaisin ratsastaa hevosta huomaamattomilla avuilla ja mun ihanat jalkani eivät killuisi aina missä sattuu.. Esteratsastajana haluaisin kehittää esteistuntaani huimasti.

Esteet ratana vai yksittäisenä?
Vastaisin tähän yksittäisenä, mutta myönnettäköön, että olen varmaan tasan kolme kertaa hypännyt elämäni aikana rataa ja nekin Pennillä tuossa kesän loppupuolella. Yksittäisenä on helpompaa, menen siis puomin ali tässä asiassa toistaiseksi, haha.


Mihin olet tyytyväinen omassa istunnassasi?
Pitääkö mun tosissaan kehua mun ratsastusta? Vaikeaa... Istuntaa vielä. Mun istunta on oikeasti nilkan murtumisen takia mennyt päinhonkia ja istun lantio täysin vinossa. En siis istunnasta oikeasti voi sanoa mitään hyvää. Ja kyllä se johtuu siitä murtuneesta nilkasta, koska jalkani ei taivu samalla tavalla kuin terve jalka. Mutta jos lasketaan, että istunta on hyvä pukeissa? Hyvin irtautunut ja useimmiten silti tosi vakaa.

Lasketaanko istuntaan sitten kädet? Olen aina saanut kehuja siitä, miten pehmoinen käsi mulla on ratsastaa, joten mainittakoon se asiana, josta olen tyytyväinen. Koen kamalan huonoa omaatuntoa, jos koen olevani kovakätinen...

Millainen olisit itse hevosena/ponina?
Kärpäskimo estehevonen. Herkkä ku mikä, en omistaisi kauheita tammaoireita, mutta saattaisin helposti alkaa mököttämään. En kuitenkaan olisi ilkeä, ehkä vähän poissaoleva. Rakastaisin suuresti hypätä ja olisin muutenkin ratsastettaessa tosi miellyttämishaluinen. Jos en ymmärrä, yrittäisin silti aina täysillä. Maastossa olisin ehkä vähän arka, mutta rohkaistuksista kuitenkin uskaltautuisin mihin vaan. Vieraassa paikassa olisin varmasti jännittynyt, mutta en mikään mahdottomuus saada rennoksi. Olisin yhden ihmisen hevonen, mutta en tietysti vihaisi muita. Sosialisoituisin silti lähinnä varmasti sen luottoihmisen kanssa.

Millainen olisi unelmiesi hevonen tai poni?
Pakko myöntää, että Pennistä on alkanut tulemaan esiin vain enemmän sellainen unelmaponi. Sillä on alkanut olemaan omaa moottoria tehdä töitä ja ongelmana jopa voi kohta olla, että se juoksee ennemmin pois duunista kuin jumittaa.

Siis unelmahan olis sellainen omalla moottorilla toimiva, vähän herkkis yksilö, joka ei antais ihan kaikkea anteeksi. Ei kuitenkaan mikään mahdottomuus esimerkiksi maastossa, vaan ottais suht lunkisti asiat. Ei kuumuis mistään vapaapäivistä, mieluummin menee sitten jumiin niin kuin Penni. On tiedättekö tosi hankala kuvailla jotain unelmahevosta...

Jos et olisi hevosihminen niin mistä pitäisit ja mitä tekisit?
Olisin varmaan koiraihminen, jos en hevosihmisiin kuuluisi. Eläimet on mulle ollut aina tosi tärkeitä ja haluan, että ne kuuluu mun elämään. Harrastaisin koirien kanssa varmasti agilitya, koska se jotenkin omalla tavallaan kiehtoo mua. Liikunta kuuluis mun elämään kuitenkin jotenkin, jollen eläimiin mitenkään olisi yhteydessä. Saattaisin jopa harrastaa tanssillista voimistelua, jota harrastin aikaisemmin monta vuotta.

Jos ei connemara niin mikä?
Siis mähän en ole Penniä ikinä ostanut edes sen connemaraleiman takia. Ostin Pennin, koska Penni. En jotenkin ylistä mitään tiettyjä rotuja, mutta kyllä mulla olis varmaan joku puoliverinen sitten mieluummin kuin ponirotu. Tosin rahamäärän perusteella mulla olis lämppäri. Toki sekin kelpais.

Lempi ratsastuskuva?

En ottanut tähän tekniikaltaan parasta kuvaa tai muutenkaan mitenkään edustavaa yksilöä, mutta tässä on sitä jotakin... Ensimmäinen kerta kunnolla ilman mitään varusteita. Okei toi naru. Ihan vaan helpottavaan vähän ohjaamista.

Minkä ikäisenä ratsastit ihan ensimmäisen kerran?
Ihan ensimmäinen kerta on varmaan jostain eläinpuistosta, joten kerron mieluummin milloin aloitin ratsastuksen. Olen siis 7-8 -vuotiaana aloittanut ratsastuksen pienellä maalaistallilla (tää paikka kuului muutaman vuoden jälkeen uudestaan mun elämään uuden omistajan myötä, Penninkin piti alunperin muuttaa sinne), jossa kävin epävirallisilla ratsastustunneilla. Sieltä mä oon mun perusopetuksen saanut hommaan.

Entä millaisella hevosella?
Silloin mä ratsastin sellaisella hevosella kuin Penzar, joka oli puoliverinen. Isä sillä oli ahaltek. Penzar oli tosi kiltti ja ihana hevonen. Ratsastin sillä lännenratsastustakin vähän myöhemmin toisella tallilla.

Oletko koskaan vuokrannut hevosta?
Periaatteessa joo. Ensimmäisestä "vuokrahevosesta" en ole mitään koskaan maksanut, mutta myöhemmin maksoin toisista hevosista myös vuokraa. Penni kuuluu yksiin niistä.

Kuinka usein käyt tallilla?
Käyn joka päivä, jollei mulla ole jotain ylimääräistä hommaa tai että olen lähdössä jonnekin. Jos Pennillä on vapaa päivä, hoidan sen silti. Joka päivä Penni siis saa vähintääkin puunauksen!

Penni

Millainen Penni olisi ihmisenä?
Ehkä vähän sellainen omissa oloissaan viihtyä, työnteosta välinpitämätön tyyppi. Pennillä olis varmaan oma mökki jossain metsän keskellä ja se kävis vain kaupassa kun olis pakko. Muiden ihmisten kanssa kuitenkin aina mukana jutuissa, kuitenkin enemmän sivusta seuraaja kuin sosialisoija. Sillä olis ehkä yksi tosi hyvä kaveri, jolle se kertois kaiken.

Kuinka monta kertaa viikossa ratsastat Pennillä?
Olen nyt ratsastanut vähintään 3 kertaa viikossa. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Riippuu aina vähän omasta mielentilastakin. Nyt on ollut tosi hyvät fiilikset, josta johtuu sekin, että ratsastus on maistunut. Poni toimii ja työnteko on ihan kivaa.

Lempi kuva Pennistä?


Aiotko joskus mennä Pennin kanssa estekisoihin?
Tavoitteenahan se olisi! Olis ihan mahtavaa päästä kokeilemaan ne estekisat. Me oltaisiin tänä kesänä jo menty, mutta kunnonkohotus oli aika pahasti kesken. Ensi kaudella ollaan ehkä paremmassa kuosissa sellaiseen koitokseen!

Mitä Penni syö päivittäin?
Pennillä on pihatossaan vapaa heinä. Sen lisäksi se varmasti maistelee aina välillä olkea niiden katoksesta. Mutta perusheinän lisäksi Penni saa vähän kauraa ja kivennäistä. Mukana myös yleensä joko pari leipää tai muutama porkkana.

Onko Pennillä enemmän hyviä vai huonoja päiviä?
Nyt voisin vastata, että hyviä, mutta tammana se varmasti taas kääntyy jossakin vaiheessa! Sanoisin silti, että nyt niitä hyviä päiviä on alkanut olemaan enemmän.

Jos saisit nimetä Pennin uudelleen minkä nimen antaisit?
Tää oli haastava. Mietin myös, että tarkoitettiinko tällä kysymyksellä koko nimeä vai vain kutsumanimeä? Pennihän on siis Bergviks Moneypenny virallisesti. Jos olisin saanut päättää koko nimen uudestaan (kasvattajaliite toki pysyen mukana), olisin varmasti antanut ehkä vähän kauniimman nimen. Moneypennyssä ei ole mitään vikaa, mutta omalla tavallaan naisellisempi nimi olisi hienompi.

Kutsumanimeä sitten en kuitenkaan muuttaisi. Moneypennystä tulee niin hyvin Penni. Tosin voisi olla, että kirjoitusasuna haluaisin olevan Penny.

Sekalaista

Mikä on suosikkivuodenaikasi?
Varmaankin kesä. Lämpö ja paarmat on se juttu. Paarmat tosin ei, mut jotain huonoahan kaikissa vuodenajoissa aina on!

Mitä toivot joululahjaksi?
Vaikka mitä. Jos listaisin tähän kaikki, niin listasta tulisi jumalattoman pitkä. Suurimmaksi osaksi kuitenkin toiveet liittyy poniin. Yllätys. Itselleni kuitenkin haluaisin uuden objektiivin peruskuvaamiseen.

Tykkäätkö jouluruuasta?
Porkkanalaatikko ja kinkku on ihan ehdottomia, niitä pitää saada joka joulu! Mutta yleisesti jouluruoka on ihanaa.


Mistä haaveilet?
Hmm... Unelma-ammatistani hevoshierojasta. Haaveilen myös Pennin osalta joskus pienestä menestyksestä.

Mistä haaveilit lapsena?
Omasta hevosesta. Se oli ehkä suurimmaksi osaksi isoin haave. Ja hevosalan ammatista olen myös aina haaveillut!

Mitkä kaikki somet omistat?
Olen vanhanaikainen ja omistan vain Facebookin. Pennillä on omat sivut, joista pääsee seuraamaan ajoittain myös jotain asioita, mitä en blogiin jaa. Siellä on myös linkattuna kaikki blogin tekstit!

Pääset sivuille tästä!

Opiskeletko tällä hetkellä?
Opiskelisimpa. Joulukuun alussa saan tietää, että pääsenkö opiskelemaan tuota haaveammattiani. Hevoshierojaksi siis olen hakenut, eli kaikilla nyt peukut pystyyn, että pääsisin jompaan kumpaan kouluun, johon olen hakenut!

Mitä odotat vuodelta 2017?
Opiskelemista ja mahdollisesti lisää kehitystä Pennin osalta! Aika tylsää, kieltämättä. Ja ykstoikkoista.

Kiitoksia siis vielä kerran kaikille kysymysten lähettäjille!

Viime vuoden joulutonttu kuva

Ja kaikille lukijoille myös hyvää joulun odotuksen aikaa!

13 kommenttia:

 1. Vautsi, tää oli kyllä selvästi panostettu postaus! :) Mielelläni luin tätä, sai heti aamun paremmaksi. Itsekin mietin, olisinko tehny tälläsen mutta ei sitte oikein riittänyt, katsotaan vielä kerkeänkö :) Mutta ihan mahtavia vastauksia ja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis aika ei riittänyt :D

   Poista
  2. Minäkin pohdin monta kertaa, että teenkö, mutta nyt yritys on kova! :D kiitoksia kehuista, piristi mun aamupäivää!

   Poista
 2. Hyviin kysymyksiin hyviä vastauksia! Pidän todella paljon uudesta ulkoasusta :) Toivottavasti onni potkaisee ja pääset työskentelemään haaveammattisi parissa. Hyvää joulukuun odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että vastaukset miellyttää! Ajattelin, että vastaanko jopa liian lyhyesti, mutta ilmeisesti onnistuin :D Ja otan potkun vastaan jos se nyt omaan hanuriin sattuisi osumaan!

   Poista
 3. Hyviä vastauksia! Tätä oli todella kiva lukea, kun kysymyksiä oli näinkin paljon. Kivat kuvat kruunasi koko postauksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitoksia paljon! Musta oli ihanaa vastailla näihin kysymyksiin, vaikka toiset kysymykset oli tosi haastavia! :)

   Poista
 4. Vitsit, miten mahtavia vastauksia! En varmaankaan ole tätä kirjoitanut kuin lähes jokaiseen kommenttiini tänne, mutta sulla on vaan niin mahtava kirjoitustyyli! Mä muuten ainakin pidän peukkuja, että pääset kouluun. Juuri tänää pohdin, että voisin itsekin suorittaa joskus jonkun hevoshierojakurssin. Siitä olisi kuitenkin niin paljon hyötyä, jopa rahallisestikin parhaassa tapauksessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, joku pitää ruudunkin toisella puolella peukkuja :D Mä haluaisin tuosta niin vaan ammatin. Tosin voihan ne ajatukset muuttua, mutta nyt tähtäyksenä on kuitenkin se!

   Kiitos kuitenkin taas kamalasti, on aina ihanaa kun jaksetaan kommentoida, vaikka samoja juttuja saattaakin tulla sanomaan! :D

   Poista
 5. Tulipa mieleen tässä postausta lukiessa, että me ollaan oudolla tavalla samoilla linjoilla monissakin asioissa :D! Sukulaissieluja ;) Tosi kiva, että teet tällaisen adventtien erikoispostaus-sarjan, näitä on kiva lukea! :)
  Mihin hait hevosenhierojaksi? :) Mäkin olen miettinyt sitä, mutta en ole yhtään perillä, että missä "hevoshierojakouluja" on (Hingunniemi, Harju, Kiuruvesi..?) ja mitä koulutukseen ylipäätään kuuluu! Onnea ja menestystä, toivottavasti paikka aukeaa ja pääset opiskelemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että joku muukin ajattelee samoja asioita ja on samoilla linjoilla! On ilahduttavaa aina, ettei ole täysin puupää ja joukosta löytyy muitakin, joilla ajatusmaailma on välillä vähän... no tällainen :D Toivottavasti tulevatkin postaukset miellyttävät, ideoita ainakin olen kovasti pohtinut kaikille sopivaksi!

   Hain jo keväällä Salpaukseen Lahteen, mutta sinne mua ei otettu. Ypäjälle tai Harjuun en ole edes yrittänyt, Harjulla ei taida edes kyetä opiskelemaan pelkkää hevoshierojaa. En tosin ole perehtynyt, en varmaksi siis sano. Mulla kun ei vaan ole alla hevosalan ammattia niin nää vaihtoehdot on vähissä... Nyt odotan vastausta Kauhajoen Evankelisesta Opistosta missä saa suoraan ammatin hevoshierojana. Pitkä matkahan täältä Uudeltamaalta on, mutta niin on myös Kaustisen Kpedun kouluun. Kpeduun olen menossa haastatteluun, joten täältä tullaan 5h ajomatka! Kaustisissa pystyy myös opiskelemaan tuon pelkän hevoshierojan ammatin!

   Suurimpana asiana mulla on tuosta koulutuksesta mielessä vain se, että pitää opetella koko hevosen anatomia ja siellä onkin sitten nää latinan kieliset kaikki nimet niille. Heh heh, tosi siistiä. Etäkoulunahan mä käyn nää, että suurimmaksi osaksi koulutukseen kuuluu itsenäinen opiskelu ja tehtävät. Kerran kuussa koululla käydään sitten ammattilaisten alaisena hieromassa hevosia jne.

   Tästä pääset Kauhajoella olevan koulun hevoshierontakurssin tietoinen!

   Poista
 6. Jee, olen otettu, kun haluaisit tavata minut! :D Höh, olisit vaan tullut juttelemaan silloin kun oot mut jossain nähnyt! Mä juttelen kyllä mielelläni lukijoiden kanssa ja tutustun uusiin ihmisiin tosi avoimin mielin. Toki oon pari kertaa säikähtänyt, jos joku on tullut naaman eteen suurin piirtein huutamaan, että "HEI MÄ LUEN SUN BLOGIA!!!!", mutta jos nyt ihan rauhallisesti lähestyy, niin se on ihan kivaa. Kerrankin sain aikaiseksi tänne kommentoida, vaikka olen jo jonkin aikaa blogiasi lueskellut. Mun mielestä Penni on aivan syötävän suloinen, juuri sellainen poni, jonka itsellekin olisin joskus nuorempana halunnut - mutta sitten vahingossa ostinkin hevosen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en millään uskaltanu :DD ku en ikinä tiiä mitä sitä sitte sanois "moi..." :D Mä toivon ettei mua tulla ikinä säikäyttämään noin, olis kamalaa :D mutta kiva kun pääsot kommentoimaan, ihana kuulla että olet otettu :D

   Penni on söpö, tosin tällä hetkellä kantaa potta pään nimikettä kun allekirjoittanut meni vähän saksilla toheloimaan :'D Mutta pis varmaan itekin pitäny vahingossa hankkia hevonen, ei tarvis miettiä mitä pillereitä syöttäs poniuteen :D

   Poista