Sivut

28. helmikuuta 2017

Mitä kuuluu loppukuu?

On aika pieni muotoiselle katsaukselle; mitä meille kuuluu?

 Penni sai lihaskalvo hierontaa viime viikon perjantaina
 Ratsastajan motivaatio olisi ratsastuksen suhteen loistava, mutta kelit puhuvat muuta
 Satula sai tänään uudet toppaukset
 ... ja tuomion kapeudestaan
 Poni on lihonut ja se sai tänään kuulla siitä
 Päästiin viimein käymään ratsastustunnilla, myöskin tänään
 Olenko jo kertonut, että odotetaan myös kevättä?
Noin niinkuin listauksena asiat. Meille on siis tapahtunut aika paljon kaikkea, mutta en ole pahemmin kerinnyt kirjoitella mitään. Kuvasaldot ovat nollissa ja tähän postaukseen kasasin teille vain puhelinotoksia. Ollaan oltu aika laiskoja tuon liikkumisen suhteen, vaikka nyt parina päivänä olen saanut itseni taas siihen fiilikseen, että haluan saada Pennin menemään hienosti. Saa vai nähdä mitä tuo sade tekee näille keleille. Pisarat piiskaavat ikkunaani.

Viime perjantaina tosiaan tallikaveri käsitteli Pennin lihaskalvohieronnalla ja takajaloista löytyikin pari omituista muhkuraa, joiden ei kuuluisi siellä olla. Saattaapi olla, että löytyi myös syy ponin pahimmille pukitteluille ja jumittelulle. Tarkoitus olisi se nyt ottaa vielä uusiksi käsittelyyn, koska yhdellä kerralla ei päästy edes koko nelijalkaista käymään läpi, vaan jumeihin oli pakko kajota vähän syvemmällä otteella. Olin silti positiivinen jumeista, koska jos ne selittävät meidän ongelmat; ne selittävät kaiken. Toivotaan, että se ihme epämuodostuma myös häviäisi ajan mittaa kun sitä jaksaa hieroskella, sen meinaan näkee ihan paljaalla silmällä nyt kun osaa katsoa.


Tänään puolestani aamulla kävin väkisin kiskomassa Pennin ylös pediltään kun meille tuli satulan toppaaja. Koulusatula on nyt niin hyvin topattu kun sen ikinä voi tolle ponille saada. Tuokin jumalattoman leveä (vastaa varmaan XW-XXW) satula on tynnyrilleni liian kapea. Ei tässä oikeasti taas auta muu kuin saada vaan se liikkeelle ja laihtumaan ihan hulluna... Lyön silti päätä seinään kun mietinkin koko satula-asiaa. Saa nähdä asettuuko toppaukset nyt sitten miten ponin selkään, senkin näkee kuitenkin vasta hetken ajan kuluttua kun sillä ratsastelee.

Selästä satula kuitenkin tuntui paljon mukavammalle mennä kun se oli tasapainoisempana. Tunnille päästiin siis ihan uudenuutukaisissa toppauksissa. Oli se vähän hämmennys mennä takaa korkeampaan satulaan istumaan, mutta äkkiähän tuohon tottui. Täytyy silti varmaan katsoa, että pitääkö taakse tunkea jotakin huovan ja satulan väliin, että se ei kippaisi sitäkään vähää taakse mitä se nyt kuitenkin kippaa kapeuden takia. Mutta kun niin leveää satulaa ei varmaan edes valmisteta, mikä olisi Pennin mitoissa.

Tässä siis liikeidea. Tmi PP. Toiminimi Pennin Penkki.


Oltiin tosiaan pitkästä aikaa ratsastustunnilla (vihdoin ja viimein) ja yllätyin kyllä positiivisesti, miten kivoja pätkiä Pennistäkin irtosi! Eihän se nyt mikään unelma ollut ratsastaa, töitä sai kyllä tehdä, mutta laukka oli jopa kehuttavan hyvää kumpaakin suuntaan. Tamma painaa ihan jumalattomasti kädelle, mutta sen suu pitäisikin nyt tarkistuttaa tässä jossakin vaiheessa. Veikkaanpa, että sieltä voi löytyä pahin ongelma kädelle painamiselle. Ja onhan se vuosikin taas tullut täyteen raspauksenkin osalta. Aika kuluu. Nopeasti.


Aluksi Penni oli tosi hidas taas pohkeelle, mutta kyllä se sitten vähän sieltä heräsi ja alkoi tekemään ihan kunnolla työtä myös peräpäällä. Kuski oli aluksi ihan mukana, mutta ilmeisesti ongelma-alue oikealle kyljelle iski väsymys ja aloin puolessa välissä tuntia taas kaatumaan kamalasti oikealle. On kiva kenottaa ja laukata, kyllähän sen nyt jokainen tietää. Oli kuitenkin kiva päästä silmän alle työstämään ja löytämään taas se hyvä tatsi tuohon hommaan. Muistin virkistys sille, mitä pitikään tavoitella. Toivottavasti päästään ensi viikolla jatkamaan tuosta mihin jäätiin. Pitäisi saada se pää vähän ylemmäs ja pitäisi koko ratsukon vähän koota itseään enemmän.

Niin kuin silloin vikana päivänä viime vuotta. Silloin oltiin niin hienoja.

Siinä on myös se meidän tavoite tällä hetkellä.
Kuvassa siis tavoite ponille, ratsastajan tavoitteena pitää silmätkin auki.

4 kommenttia:

 1. Aargh satulaongelmat..! En voi muuta kuin samaistua, pitäisi löytää pöytäselkäiselle piekkarille tarpeeksi leveä penkki. Mahdoton tehtävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää alkaa tuntua aika mahdottomalta jo.. Tällä mennään kyllä nyt mikä on, koska tavotteenahan olis saada poni kapenemaan. Toivottavasti se vaan ei kestäis ihan jumalattoman kauaa!

   Mutta onnea sulle etsintöihin satulan suhteen! Suosittelen ainakin kokeilemaan Barnsbyn satuloita, ne on oikeasti leveitä! :)

   Poista
 2. Hyvä, jos teillä alkaa pikkuhiljaa löytymään ongelmien aiheuttajia ja sulla motivaatiota löytymään jälleen! Satulaongelmat on kyllä ihan syvältä, me päästiin syksyllä jopa melko helpolla, kun satula-autosta löytyi meille oikea penkki ensimmäisellä kerralla... Olen onnellinen siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ainakin, että tuo lihasmöykky olis se pahin aiheuttaja eikä vain korvien väli :) Ja noista ekoista satuloista, jotka löytyy niin pitää olla tosi onnellinen :D Jos Penni ei olis noin levee ni olis helpompi vain etsiä toinen penkki ja testata, mutta oikeasti leveät satulat on aika vähissä.. Alan kohta menemään vaan ilman :D

   Poista