Sivut

9. huhtikuuta 2017

Sininen ruusuke ja kunniakierros

"Mä en kyllä yhtään tiiä mitä mun pitää tässä nyt tehdä!"
-Janita palkintojenjaossa-


En mä olis ikinä uskonut, että pääsisin laukkaamaan omalla ponillani kunniakierrosta. Kunniakierrosta, josta Penni nyt ei pahemmin välittänyt, kaksjalkasella taas ei hymy meinannut pysyä hallussa. Poni olis halunnut poistua takaovesta puolessa välissä kierrosta, mutta nää on niitä pikku vikoja. Sellasia mille vain nauraa.

Kauden ensimmäisistä kisoista napattiin siis ihka ensimmäinen kotiintuotava ruusuke. Sininen väriltään eli tultiin toisiksi. Toisiksi. Melkein voisin väittää, etten tiedä sisäistänkö asiaa vieläkään, mutta olen silti onneni kukkuloilla. Penni oli aivan mahtava. Se toimi moitteettomasti, eikä tällä kertaa tuomaripöytäkään syönyt sitä. En silti olettanut, että poni oli niinkin hienon näköinen mitä katselin rataa jälkikäteen videolta.


Kuvat © Niina Nyrhinen

Penni suoritti tasaisen varmasti. Selkään tuntui, että se viskoo päätänsä koko ajan johonkin suuntaan, mutta ei. Ei se todellakaan tehnyt sellaista! Hämmennys. On siis edelleen totta, että jos ratsu tuntuu vähän huonolta, se on silloin oikeasti hyvä. Tai niin ainakin sanotaan.

Toisessa laukannostossa Penni kuitenkin ajatteli esittävänsä jo vähän muitakin liikkeitä, väärää laukkaa. Vastalaukkaa. Miten sen nyt sitten ottaa. Onneksi tilanne oli suht nopeasti korjattu, enkä itse pahemmin kiinnittänyt siihen huomiota, vaan jatkoin vain työskentelyä. Viime vuonna asia olisi ehkä voinut olla toisin. Tässä oli radan huonoin osuus, josta siis tuli automaattisesti pisteeksi viisi.


Paras pistemäärä putkahti lopputervehdykseen saapumisesta. Kahdeksan pistettä, joissa kommentitkin kuuluvat "hienosti linjalla, siisti siirtyminen käyntiin!". Wou. Aika mageeta. Muutenhan suoritus oli tasaisesti kuuden ja seiskapuolen välissä. Hyvistä teistä tuli kehuja, samaten toisesta käyntisiirtymisestä. Askeleen pidennys olisi saanut olla reippaampi, mutta koska poni tuntui nostavan laukkaa, totesin turhaksi lähteä ajamaan sitä liikaa eteen. Pahempi pahe olla hidas kuin rikkoa väärälle askellajille. Ainakin luulisin näin.

Loppukommentit puolestaan kuuluvat näin
"Kaunista ratsastusta. Hyödynnä kulmat taivuttaen, saat sisäpohkeen läpi ja enemmän aikaa tehtävien väliin. Voisitte ehkä siirtyä jo vaikeampaan luokkaan :) Muista puolipidätteet."


Vaikeampaan luokkaan!? Huh, ehkäpä me voitais hakea vielä tasasia Ceen suorituksia ja katsoa sitten sitä vaikeampaa luokkaa. Tämähän oli siis vain isosti positiivista kuulla. Toisaalta, ehkä tällä helpolla radalla sai ponistakin esille niitä parempia puolia. K.N Special sisältää kuitenkin sitten taas jo paljon tiukkoja käännöksiä, jotka on tynnyri-Pennille vähän haastavia ainakin toistaiseksi. Mutta kukaanhan ei estä kotona vähän testailemasta.

Huomatkaa hymy, joka ei hyytynyt. Ja toisessa se mietintä, että mitäköhän tässä sitten...

Ratsastajalle sateli asennosta ja istunnasta seitsemän ja puoli pistettä, jotka edelleen saavat mut miettimään, että olenko tosissani vasta oikeastaan vuoden ratsastanut täysillä. Samaten kommentti kaunista ratsastusta sai oikein katsomaan videolta omaa ratsastamista. Tuntui meinaan, että annoin kamalasti koko ajan pohkeita ja heiluin kuin heinämies. Ehkä sitten ei. Ainahan sitä tuntee vaikka ja mitä.

Mutta koska olen uhkarohkea, päätin jakaa teille koko radan videolla. Pääsette vihdoin näkemään meidät tositoimissa. Ratsastajan ilmeistäkin sen huomaa, että tositoimissa ollaan.


Pakko muuten todeta, että tällä kertaa ei näytetty tuossa valkoisessa värissä niin pullukkaratsukolta. Viime vuonna tuntui, että ponin pulleus oikein korostui, mutta kieltämättä kun miettii niin eipä sitä tarvinnut millään edes korostella.

Nythän me ollaan ihan rantakuosissa. Se on se heinäpack. Kuudella paalilla.

18 kommenttia:

 1. Onnea sijoituksesta! :)

  Ei se K. N. Special oo niin vaikea, ohjelmana vaan kuulostaa vaikealta. Siinä on paljon kaikkee, mut oikeestaan se on "yllättävän" helppo tai sit mä oon vaan tahkonnu sitä niin paljon.. :'D Muistan sen kauhun sekaisen tunteen, kun siirryttiin C'stä B'hen. Se oli aivan jäätävää! Mut kannatti silti yrittää, hyvin se meni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en uskokaa et mulla välttämättä olis ongelmaa, mutta Penni ei vielä taivu Beehen :D jyrkät käännökset yms. pitäs saada paremmin haltuun ensin! Toisaalta empä ole edes harkinnut vielä siirtymistä niin tiedä sitte tulisko itsevarmuus ongelmia eteen taas :D

   Mutta kiitoksia paljon! :)

   Poista
 2. Onnea! tosi siistin näköistä!

  VastaaPoista
 3. Oi hienoo, tosi siistiä ja tasaista menoa! Onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) ei tosiaan kyllä yhtään tuntunut noin siistiltä! :D

   Poista
 4. Ompas Penni kivan näköinen tuollaisessa klippauksessa! Hurjasti onnea sijoituksesta!! Kivan näköistä tuo teidän meno kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä en ookkaan maininnut missään tosiaan :'D Mutta joo, mäkin tykkään! Ja nälkä vähän kasvoi syödessä.. :D

   Mutta kiitoksia paljon! Ihana kuulla teidän muidenkin mielipiteitä menosta :)

   Poista
 5. Tosi siistiä! Ihana Penni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penni oli kyllä aivan mahtava! :) Kertakaikkiaan paras poni <3

   Poista
 6. Onnea menestyksestä! Olette mahtavan näkösiä radallakin, oikein kateeksi käy ;) Ite oon tän saman ohjelman ratsastamassa sunnuntaina ja vähän jännittää kun pyörii se C-tuttari mielessä... Enköhän mä tota teiän videota kattomalla opi jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oij, isot kiitokset kehuista! :D Tuo rata oli kyllä tosi kiva ja kenties vähän lällykin, mutta mikäpä sen parempi kuin saada vaan tosi hyvä pohja tuleville kisoille! Mutta haha, tietää ainakin kuka mun videota sitte tölläilee ihan hulluna ;D Eiköhän sullakin hyvin mene, mä uskon niin! ;)

   Poista
 7. Waude, ihan huippua! Näkyy kyllä noiden sekuntin murto-osan kestäneiden kuvienkin kautta se, että teillä on välillänne ihan oikea ystävyyssuhde. Ja plus, onnea sijoituksesta, se oli radan perusteella ansaittu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ihanasta kommentista! :) Juurikin tuossa parin kaverin kanssa naurettiin että vihdoin puolentoista vuoden jälkeen poni viimein liikkuu, tosin jumahtelee se välillä edelleen, mutta kuitenkin.. :D

   Poista
 8. Onnea onnea, hienosti teillä meni! Alkoi tässä itseläkin tehdä mieli lähteä koulukisoihin omalla pollella, mutta se jääköön vaan haaveeksi... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo kiitoksia! Hyvä kun toisille saa omanlaista motivaatiota edes haaveiden muodossa :D

   Poista
 9. Tosi hyvän näköistä menoa koko radan ajan! Suuret onnittelut sijoituksesta ja onnea ja menestystä myös jatkoon! Aika mageeta palautettakin oot saanu. Hyvää työtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia onnitteluista! Toivottavasti jatko sujuu yhtä hienosti, vaikkei nyt aina voi hyvinkään toki mennä :D

   Poista