Sivut

22. huhtikuuta 2017

Purukaluston ymmärtämättömyyttä

Mitenköhän sen sitten muotoilisi, kun ei oikein itsekkään tiedä, että mistä nyt sitten ihan oikeasti kiikastaa. Hampaiden perushuolto ei mennyt niin kuin piti. Pelkkä piikkien raspaus ei sitten riitäkään. Satasella en nyt sano varmaksi yhtikäs mitään, koska en tiedä olenko ymmärtänyt jotakin väärin, mutta yritetään nyt jotain kertoa.Matkamme käy ensi viikon perjantaina klinikalle.

Tämän reissun tarkoituksena on saada röntgenkuvat Pennin pureskelupurukalustosta. Lähemmäs kahdestakymmenestä hampaasta on hammasjuurissa jotakin sanomista, jonka takia pitäisi päästä näkemään millaiset hammasytimet ovat. Tällä voidaan pois sulkea sitten se, että tarviiko hampaisiin alkaa tekemään jotakin isompaakin remppaa... Ja jossittelut ovat turhia, vaikka niitä voisin tähän ladella myös.

Hyvä puolihan on se, ettei Pennin hammasongelmat näy sen syömisessä mitenkään tai sen nenästä ei ole tullut mitään ylimääräistä ulos. Voisimme siis pitää peukut pystyssä, ettei ytimissä ole mitään.. Varma toki ei voi ikinä olla. Kuolainten käyttöön tämä ei vaikuta, joten voimme jatkaa treenejä ihan normaalisti. Muuten hampaat kuluvat hyvin ja tasaisesti, eikä niissä ollut ihan hirveästi piikkejä, vähän vain sellaista mitä nyt yleensäkin tulee.
Näiden hammasjuurien lisäksi, Pennin oikealla puolella, yläpuolen hampaissa oli kariesta. Kolme viimeistä hammasta olivat täysin erilaiset kuin muut. Ilmeisesti näistä kolmesta hampaasta voi johtua nuo muutkin ongelmat.. Tai näin ainakin ymmärsin. Tämän takia myös mun täytyy nyt huuhdella Pennin suuta joka päivä. Että seuraava opetusaiheinen asia onkin sitten suuhuuhteen käyttö... Saa nähdä onnistunko.
Mutta olkoon se siitä asiasta. Olen vähän hukassa, vaikkei ehkä pitäisi, koska ennen ensi perjantaita ei nyt kuitenkaan pysty sanomaan yhtikäs mitään.

Nämä postauksen kuvat ovat eilispäivältä kun päätin pitää hauskaa kummankin osalta ja irtojuoksuttaa kaverin avustuksella toki ponia. Se ainakin tuntui tykkäävän ja irroittelikin jopa. Katsotaan tänään miten se liikkuu ratsastettaessa. On meinaan tullut pieni loma siitä hommasta. Ehkä myös ihan aiheellinen loma.
Nyt ei auta kuin saada itsensä takaisin normaali olotilaan ja pyrkiä siihen mitä oli.

Siihen mahtavaan fiilikseen.

8 kommenttia:

 1. Superihania kuvia :)
  Teetkö postausta siiyä klinikkareissusta sitten?

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän mä tee jonkin näköistä postausta, se että millainen tulee, en osaa sanoa! ;)

   Mutta kiitoksia paljon kehuista, Penni on superihana kuvattava! :D <3

   Poista
 2. Sul on kyl äärettömän kaunis poniponteva!:) pidetää peukkui ettei purukalustost löydy mitää vakavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Pennikin kiittää!

   Ja joo, eipä auta kuin toivoa parasta..

   Poista
 3. Voi juku miten nätti poni siulla onkaan! Ihan huippuja kuvia! Toivotaan nyt kovasti, että ei olisi mitään kovin vakavaa Pennillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penni kiittää ja kumartaa! :) Ja jep.. Peukut vaan kaikilla pystyyn!

   Poista
 4. Super hyper kivoja kuvia ja ihana Penni!

  VastaaPoista