Sivut

4. toukokuuta 2016

Vihermonsteri

Poni röhisee ja imuroi vihreää kasvillisuutta minkä ehtii. Shetlanninponimainen kiskon kaikille heinätupsuille -piirre on saavuttanut määränpäänsä ja taluttamisesta tullut köydenvetoa. Minun käteni ovat rakoilla ja ponin suupielet vihreät. Maha ei onneksi noilla maistelukerroilla kasva, mutta sehän ei saisikaan kasvaa.

Wanna-be-shetlanninponi katsoo alta kulmien ja kiskaisee narua enemmän itselleen. Sille ei kelpaa nenän edessä sojottava ruohontupsu vaan täytyy kääntää hanuri ihmisiä kohti; maisemat täytyvät miellyttää. Narun päässä, kivellä istuva räsynukke heilahtaa kauniisti perässä. Ei sillä niin merkitystä.

Vauhti on päätä huimaava ja ruohon kiskomistahti hipoo formulan huippunopeutta. Viidessä minuutissa kerkiää hyvin vetäistä hehtaarin alueen jos oikein pistää ranttaliksi. Toinen kaksijalkainen yrittää venytellä nelivetoisen takakoipia, jotka todettiin olevan mukavasti jumissa. On kuitenkin lähes turhaa mennä moottorin lähettyville jos tankkaus on vielä kesken.

Kun viimeiset sekunnit alkavat tikittää, kiristää poni vielä tahtia, eikä halua olla narun jatkeena. Ruokkija yrittää epätoivoisesti kiskoa muutamaa sataa kiloa painavampaa ruohohirviötä perässään, mutta ensimmäiset neljä yritystä ovat täysin turhia. Viidennellä kerralla otamme jo askeleen oikeaan suuntaan. Otus luimistaa, huitaisee hännällä ja huokaisee syvään, luovuttaa ja lähtee seuraamaan voimista ylpeänä olevaa omistajaa.

Harmi, ettei narunpitäjä tainnut tajuta, että syötti monsteriaan pihaton vieressä.
Siinä ihan portin tuntumassa...

2 kommenttia:

  1. Eikä! Niin hyvin kirjoitettu! Tuli hymy huulille, vaikka tuskin se hirveän kivaa on jos kädet on ihan rakoilla ja sijoiltaan.. :D Toi vihree tekee näistä nelijalkaisista ihan pöllöjä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks osaan ehkä vähän liiotella tapahtumia :D mutta juu, tänään se sitten halusi tuohon samaan vihreään länttiin... siinähän pidät kiinni narusta ku tollanen tankki päättää et hän syö NYT :D

      Poista