Sivut

12. toukokuuta 2016

Hyvää pitoa ja tyyristä suojaamista

Viime lauantaina me tosiaan päätettiin pomppia vähän ja rakennettiin pienimuotoinen rata kentälle. Penni oli alusta asti kuuliaisen oloinen, vaikkakin toki vähän yli innokas. Hehkutuksen aiheena tällä kertaa se, että me ei kertaakaan pysähdytty jumittelemaan mihinkään kulmaan! Olin yllättynyt ja taivaassa ratsastuksen jälkeen, että se päivä tuli näin nopeasti!


Koska perjantaina poni oli päästellyt itse menemään, pääsin itse testaamaan sen samanmoisen vauhdin lauantaina. Laukattiin ihan nättiä laukkaa, mutta yhtäkkiä poni vain ampaisi hirveään neliin. Ratsastajaa ei edes pelottanut tai ollut tunnetta, että tippuu, ennemminkin hämmennys, että miksi hitossa se tekee noin!? Kun vihdoin Penni suostui pysähtymään, näin polkupyörän, joka oli singahtanut yllättäen tallin takaa. Kieltämättä muutama ärräpää pääsi, koska ollaan vasta opittu menemään sinne kulmaan missä toinen nyt taas sitten lähti käpälämäkeen.

Ei se kuitenkaan vienyt koko tunnin fiilistä, siitähän se fiilis vasta nousikin kun päästiin vihdoin hyppäämään! Aluksi Penni taas pelkäsi toista lyhyttä sivua ja yritti muutaman kerran karata käsistä, mutta aika nopeasti se rauhoittui ja alkoi keskittyä itse asiaan. Meillä oli toisella pitkällä sivulla sarja, jonka väliin mahtui kaksi laukka-askelta. Sarjan toisella osalla meillä oli suurta ongelmaa, koska ponia ei huvittanut hypätä kuin ensimmäinen osa.

Viidennen epäonnistumisen jälkeen homma alkoi vihdoin sujua ja lopetettiin kun olin suorittanut radan onnistuneesti. Poni oli tyytyväinen ja hikinen, kuin myös ratsastaja.


Ja niin kuin edellisessä postauksessa kerroinkin, niin käytiin ostelemassa vähän hevostavaraa jälleen ja mukaan tarttuivat Kentuckyn estesuojat sekä muistaakseni Horse Comfortin nahka/kumiohjat. Ohjat ovat todella hyvät käsissä ja ne myös pysyvät kädessä! Lyhyempi nappiväli myös helpottaa hyvän ohjan mitan löytymistä. Kerrassaan mainiot ostokset, vaikka rahaa kului jälleen enemmän kuin piti! Satsaan silti mieluummin laatuun.Eilisen ratsastuksen perusteella ponia taas ketutti jumalattomasti, koska se nousi pitkästä aikaa pystyyn ja pukitteli jumalattomia pukkeja. Hauskinta vain on, ettei se selässä tunnu niin pahalta. Mutta ehkä se on ihan positiivista.

En haluaisi maistella hiekkaa niin kuin nuo suojat lauantaina.

4 kommenttia:

 1. Kirjoitat tosi kivan pitusia postauksia ja kirjoitat ne hyvin! Kuvatkin on tosi hyvälaatuisia, liityin lukijaksi :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Nää saa mut aina niin hyvälle tuulelle ja antaa olon, että tätä kannattaa jatkaa! :) *syvä kumarrus*

   Poista
 2. Vitsi meet taas hyvin Pennillä! Ootte kyllä niin hyvä pari- ei mitään rajaa :D Samaa mieltä Sennun kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja samat sanat sullekin :D me ollaan siinä parisuhteen vaiheessa, että näytetään ulospäin hyvältä ja sisällä kuohuaa :D noei sentäs! Kiitämme kehuista :)

   Poista