Sivut

25. elokuuta 2016

Jotain kallista ja kimaltelevaa

Kalleimpia ostoksia on varmasti suitset ja satula, mitä ikinä voi kohdalle osua. Kieltämättä selaillessa heppakamaa nettikaupoista, tuntuu, ettei se lottovoittokaan varmaan pitkälle riittäisi jos oikein innostuisi shoppailemaan. Olen silti iloinen, että Penni on tuollainen kylmäveriponirotu, jolle kasvaa kunnon talviturkki; se ei tarvitse megamuhkeita toppaloimia, jotka maksavat myös maltaita.

Meillä on nyt kuitenkin nuo pari kallista ostosta hankittu. Toinen niistä aiheuttaa enemmän päänvaivaa kuin koskaan, nimittäin satula. Barnsbyn satula lähti uudelleen sovitteille ja me saatiin tallikaverilta satula, joka loppupeleissa osoittautui ihan hyväksi Pennille. Ainakin parempi kummallekin kuin se vanha. Uudessa satulassa on silti myös totuttelemista, koska niin kuin ehkä kuvistakin voi huomata, istuntaa täytyy treenata taas uuteen asentoon.

Tässä uudessa Thorowgoodin satulassa on vaihtokaaret ja ihanat, paksut paneelit. Se asettaa satulan paremmin Pennin selkään, jolloin se ei jää niin takapainoiseksi mitä aikaisemmat satulat ovat tehneet. Satula on myös uniikisti suunniteltu isolapaisille hevosille; siitä uupuu lapojen liikettä rajoittava paneelien osa. Aivan loistavaa siis tuolle tankille! Satulassa on myös vaihdettavat polvi- ja pohjetuet, joista jälkimmäiset otin nyt sileätyöskentelyyn pois. Otetaan ne käyttöön sitten hyppäämiseen!

Nahkainenhan tämä penkki ei ole, mutta näyttää nahalta ja on laadukkaan tuntuinen. Istuin on kivan pehmoinen ja mielestäni myös kivan tukeva. Kyllä tällä kelpaa, toivottavasti se ei muutaman käyttökerran jälkeen osoittaudu hutiostokseksi. Mainittakoon vielä satulan virallinen nimi eli Thorowgood T8 Anatomic GP.
Sitten ne toiset kalliit ostokset eli suitset! Nämä kantavat puolestaan nimeä Hubertus Classic Ergo ja ovat turparemmin perusteella ainakin suunniteltu lähinnä kouluratsastukseen. Itse ihastuin kuitenkin tuohon paksuun turpikseen vain sen takia, että josko poni siitä pitäisi enemmän. Muotoiltu, leveä niskahihna on melkein pakollinen tästä lähin kun suitsia ostan. Kokolapussa luki full, mutta suitset ovat silti Pennille aika sopivat. Leukahihna on liian pitkä, mutta ehkäpä mä löydän jostain meille cob kokoisen leukahihnan.Tällä omppukuolaimella Penni ei tuntunut niin kivalta kuin aikaisemmin esiintyneellä bridongilla. Vaihdoinkin eilisen ratsastuksen jälkeen kuolaimet takaisin niihin bridongeihin. Ompussa saattaa terävät reunat ärsyttää sen suuta, tyhmänä ponina kun on mennyt ne puremaan. Suitsissa on kuitenkin mitä ihanin otsapanta! Ihastuin totaalisesti kun avasin saapuneen paketin kotona. Kuningattarelle ei sovikaan tylsät mustat otsapannat, täytyy olla jotakin kaunista ja kimaltelevaa!
Uusien ostosten joukkoon on eksynyt myös Kentuckyn takasuojat, jotka esiintyivat edellisissä hyppykuvissa. Ne ovat vain hiukan ehkä isot Pennille, joten saatan joutua fiksaamaan niitä hiukan ennen kunnon käyttöä. Täytyy katsoa, en meinaan löytänyt cob kokoisia Kentuckyn suojia... Tekisivät muillekin kuin GP-tason isoille hevosille niitä suojia!

Tästä tuli nyt tälläinen ostoskatsaus. Hankinnat ovat kuitenkin työmotivaatioon vaikuttavia, joten on teidänkin hyvä tietää ainakin tuo uusi satula. Ratsastuskuvatkin jäivät vähän kehnoiksi kun kamerasta päätti loppua akku, mutta eihän sille minkään mahda. Näkee niistä nyt vähän menoa! Työmotivaatio taisi kuitenkin eniten kasvaa kuskilla, jolta meinasi oikeasti into loppua tuon ponin kanssa tappeluun.

Taidan taas vetäistä ne huonot sanat pois Penniin liittyvistä lauseista.

Kuskissahan se vika yleensä on.

1 kommentti: