Sivut

11. elokuuta 2016

Kolmen raipan hyppytreeni

Tiedättekö miltä näyttää mököttävä ponin poikanen? Minä tiedän. Tapasin sellaisen sunnuntaina parin lomapäiväni jälkeen. Onneksi neiti antoi minulle nopeasti anteeksi, pahoittelin toki polvillani anellen, etten enää ikinä jätä kaviokastani toisen tehotreeniin. Ei kerrota sille, että toisia kertoja saattaa tulla.. Onneksi nuo elävät hetkessä. Ja omaavat lapsen mielen.

Pennillä on nyt todellakin ollut totaalista ratsastus treenaamista ja jalathan alkavat ihan oikeasti pelaamaan! Pääkin alkaa olee hommissa mukana eikä tahtikaan enää kauhean mummomainen ole. Tämä pätee kuitenkin lähinnä sileään työskentelyyn, noilla esteillä kun oikeasti pitäisi edetä. Ja siinähän se meidän ongelma sitten olikin eilen.

Eihän meillä ollut kuin kolme raippaa laittamaan ponia eteenpäin.

Löytyi kuitenkin jokaista pituutta, oli yleisraippaa, kouluraippaa ja kaiken päälle vielä juoksutusraippa. Mutta kyllä muuten liikkui kun valmentaja juoksi perässä karjuen, minä melkein harjasta kiinni pitäen ja poni silmät kiinni hyppien, toivoen varmasti että ylitys onnistuu. Ja muilla oli hauskaa katseltavaa. No okei, ei se ihan niin kamalaa menoa ollut, kuvathan sen kertovat.

Ihan onnistunut kerta kuitenkin ensimmäiseksi oikeaksi estevalmennukseksi. Esteetkin olivat kuitenkin esteiden kokoisia, eikä mitään miinuksen puolella olevia maapuomeja. Kun ponilla oli vauhti, oli myös hyvä tekniikka, mutta jos vauhti uupui, myös minä epäröin selässä eikä asioista niin tule mitään. Ikävä fakta. Täytyy siis hankkia varmaan kotikentällekin ainakin kaksi juoksutusraipan pitäjää, yksi kouluraipan huitoja ja sitte itselle ainakin joka raajaan yksi yleisraippa.

Into heräsi kuitenkin kuskilla, että on kyllä pakko päästä uudestaan jossakin vaiheessa. Samaten kotona olisi alettava vähän jumppailemaan, että saisi tota kuntoa nostettua. Siis ponin kuntoa, oma kunto kohoaa siinä samalla sitten. Kunnon peltolaukkailut tekisivät myös terää ja onhan toi lista noista mahdollisista asioista ihan jumalattoman pitkä. Sitten kun olisi vielä joku raipattamassa kaksijalkaista tekemään kaiken.

Poni osasi kuitenkin eilen lastautua todella nätisti! Kotiinpäin lähtiessä se kävellä tallusti rauhallisesti traileriin, ei yhtikäs mitään ongelmaa! Voitte vain kuvitella sitä erävoiton fiilistä. Kotoolta lähtiessä se vähän epäröi tulla edes trailerin lähelle, mutta ei me lopulta tarvittu kuin pari raipan muistutusta, ettei sinne sivuille ole asiaa hypellä ja sitten se poni oli lastattu! Alle kymmenen minuuttia. Aika ennätys, mutta tähän voi olla syynä myös rauhallinen matkustuskaveri, kiitos siis Vellulle!

Penni on nyt myös alkanut syömään vähän kauraa, jotta saataisiin vähän energiaa tuohon kunnon liikuntaan. Poni ainakin tuntuu nauttivan siitä, että ruokamäärä on huimat 1,5dl isompi. Ja kyllä se tuntuu myös vaikuttavan, ainakin narun päästä saa pitää kaikin voimin kiinni jos toinen päättää ampaista syömään, mistäköhän se tonkin taas oppi... Käytävälläkään se ei enää malta niin paljoa seistä, mutta toki se saattaa vähän testailla hermojakin viikonlopun jäljiltä.


En meinaan epäilisi pitkävihaisuutta.

Kyllä mäkin suuttuisin jos mut vaan jätettäis jonkun personal trainerin rääkkiin muutamaksi päiväksi!

10 kommenttia:

 1. Penni on kyllä niin kaunis poni! Ja tosi hyviä kuvia jälleen kerran, sulla on myös tosi siistinnäköinen istunta :)
  Katkottujaoksia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penni on! Se sai paikanpäälläkin taas kehuja :D Nealle myöskin kiitos kuvista, ei jaksa enää mainita joka kerta kuka kuvat on ottanut.. ehheh. Mutta kiva kuulla jotain uuttakin! Videolta näkisi istuntaakin paremmin, mutten rohkene vielä ainakaan videoita tänne laittamaan :D Kiitän suuresti kommentistasi!

   Poista
  2. No varmasti saakin paljon kehuja :) Joo, se on ihan yleistä ettei aina tuu mainittua :D ja laita vaan videota joskus, kun tuntuu siltä että viitsit! :D

   Poista
  3. Täytyy laittaa jos kerran innostuneita katselijoita on! ;)

   Poista
 2. On sulla vaan niin nätti ja hieno poni, voit olla oikeasti siitä ylpeä! :D Ja ehdottomasti videota tänne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penni kiittää taas :D vien kehut perille ja kyllähän tuosta on pakko olla ylpeä! Kieltämättä en voisi parempaa toivoa omaksi poniksi <3 oma ponikehu haisee :D mutta äää mun täytyy saada nyt sitte joku vaan videoimaan, kaikki jotka siis näkee tän niin voisi kertoa minkälaista videota (ratsastus, maastakäsittely...?) sitte haluaa nähdä!

   Poista
 3. Hyvä postaus, kuvista päätellen näyttää että teillä mensi hyvin! Penni on kyllä upee poni! Videoita olis tosiaan kiva nähdä sun blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penni kumartaa kiitokset :) mutta kyllähän meillä meni! Ei se katastrofi ollut :D mutta täytyy tosiaan saada jonkinlainen aihe videoon että ois helpompi tehä sellanen! ;)

   Poista
 4. Videota mistä vaan! Vähän sileän treeniä joskus ja toisella kertaa esteitä ja joskus ihan tallipäivästä jne, siitä se videoura lähtee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallipäivistä en ala videoita tekemään, koska en osaa itse puhua kameralle.. :D Ja olen itse enemmän valokuva ihminen, joten ehkä pääsette näkemään tosi harvoin jotakin videon tynkää! Niin kuin uusimmassa postauksessa, ratsastamisesta ehkä sitten joku päivä :D

   Poista