Sivut

24. lokakuuta 2016

Työsopimuksen laiminlyöntiä

Viikonloppu oli hyvinkin tallitäytteinen, eikä siitä todellakaan puuttunut satulassa istumista! Oli jotenkin tosi kiva päästä taas oikeasti tekemään Pennin kanssa, vaikka Pennin mielestä olisi ollut mukavampi vain köllötellä. Viime perjantain raipatta ratsastaminen toi lauantaina eteen sen, että ponihan pisti totaalisesti ranttaliksi. Milloinkohan se onkaan taas kettuillut mulle tollalailla... Harmi, ettei tästä ole mitään todistetta.

Nämä kuvat ovat jo hyppelyiden jälkeen

Siinä vaiheessa, kun sä hyppäät ensimmäisiä hyppyjä ja toteat heittäen ohjat pois, että ei tästä nyt vaan tuu yhtään mitään, tekisi oikeasti mieli itkeä. Olisin voinut sillä sekunnilla viedä ponin takaisin pihattoon, todeta että sä olet taas ihan liian pönttö ja lähteä kotiin. Enpä tehnyt niin kuitenkaan. Helpotettiin meidän tehtävää ja alkoihan se hommakin sitten sujua. Totaalisesti sujuikin.
Estekorkeus oli parhaimmillaan 85cm. Ja kyllä luit ihan oikein... Pullaponi hyppäsi 85cm ratsastajan kanssa. Tästä myös kuvatodisteita, joissa ratsastaja loistaa hienoilla istunnoillaan. Meni ne hypyt paremmin oikeasti, kuvat eivät kerro koko totuutta. Muutenkin Penni tuntui alkuvinkuroiden jälkeen oikein mukavalta ja eteenpäinpyrkivältä. Se oli hyvin kädellä ja kuunteli mukavasti, vaikka sitä hirveästi jännitti kentän vieressä oleva pakettiauto. Voihan sieltä sen takaa hyökätä vaikka syksyinen vaahteranlehti. Hui kamaluus.


Tämä vaikuttaisi siltä 85sentin esteeltä... Silmät kiinni, koska batmobilelle mikään ei ole niin vaikeaa!

Jotta te ette kuolisi näihin kuvalaadultaan ihan mahtaviin kuviin, aionkin kertoa teille vielä eilisen päivän pienestä koulutuuppauksesta. Wanna be kouluratsastaja meni pienen treenin ympyrällä ja yritti epätoivoisesti osata pitää ne ulkoavut kuosissaan. Aika hyvin suoriuduttu, vaikka itse sanonkin. Penni oli oikein mukava ja pehmoinen! Se oli hyvin kuulolla, eikä pahemmin jaksanut jukuroida vastaan, vaikka vähän käskinkin välillä. Kun katselin näitä kuvia, melkein hämmästyin miten hyvännäköinen poni oli. Ei se tuntunut noin hyvältä!

Toki tiedä sitten, mitä mieltä muut ovat...?
Oikeastaan en edes osaa kertoa teille sen enempää, mitä duunailin kun halusin vain aktiivisia ja hyviä pätkiä. Samalla taivutellen sisällepäin lapajumista ponia. Tässä siis mietinkin kuumeisesti, että pitäisiköhän poni nyt hierauttaa auki vai pitäisiköhän sitä uskaltautua käydä ratsastustunnilla taas tsekkaamassa ne omat asetukset kohdilleen. En ole vielä päättänyt ja toisaalta en edes haluaisi päättää; kumpikin on nyt ihan pakko-listalla.
Satulaongelmat ovat myös ilmeisestikin osittain tulleet takaisin, saa nähdä mitä tässä alkaisi sen eteenkin tekemään. Listalla on nyt erilaisia testauksia, joilla voisi katsoa saako asiaa korjattua... Poninhan olisi siis tarkoitus nyt talven aikana saada itsensä vieläkin parempaan kuosiin, jotta ehkä keväällä voisin jopa harkita hankkivani koulusatulan meille. Nämä nyt tosin sellaisia haaveajatteluja, että tiedä sitten toteutuvatko.


Kaikkien haaveiden keskellä sitä myös tajuaa, että talvi on tosiaan taas yllättämässä suomalaiset. En odota, vaikka vaihtuvat vuodenajat ovatkin mieleeni. Tällaiset syksyn talviset tuulet ovat olleet kyllä ihan viimeinen toive ikinä. Ulkona jäätyy heti tai jos ei heti, niin ainakin ponin hoidon jälkeen. En odota sitä lunta ja pakkasta, vaikka Penni onkin söpö teddykarhuturkissaan. Sillä on jo nyt niin pehmoinen turkki, että siinä voisi vaikka nukkua. Voisin myös itselleni tahtoa sellaisen.
Taidankin meidän yhteisen työsopimuksen lisätietoihin laittaa, että ponin omistajalle on kasvatettava myös talviturkki.

Harmi, että Penni laiminlyö tuota sopimusta aika urakalla. Siihen kun ei kuulu töistä luistaminen vinkuroiden.

12 kommenttia:

 1. Vautsi, ihan ilmavarallahan Penni sen 85cm vetäisee! Helposti yli - tätä sitten vaan estekisoihin!;) Oletko muuten todellisuuden nimissä miettinyt estekisoihin osallistumista?
  Koulu puolellakin näyttää magealta, todellakin! Hienoa kehitystä ja mahtavaa, että jaksat Pennin kanssa treenailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennin kunto ei vielä riitä esteradan hyppäämiseen. Alunperin olisin halunnut osallistua estekisoihin meinaan... Ei olla hypätty kotonakaan edes mitään erikoisesteisen tapaista, joten vieraassa paikassa voisi niidenkin osalta tulla stoppi. Suurimpana ongelmana kuitenkin se, että koen ettei poni jaksa vielä moista, sen eteenpäinpyrkimys esteillä on kuitenkin aika minimaalista. Ja jos ei mene eteen, on vaikea hypätä!

   Mutta jee kiitos! :) mäkin yllätyin myös tuosta ilmavarasta :D

   Poista
 2. En halua sanoa tätä ilkeästi mutta sulla on ravikuvien perusteella tismalleen sama ongelma kuin itselläni - katse nimittäin kokoajan hevosen niskassa :D Tai toki en tiedä miten asia siellä päin on mutta tein tämmösen pikkusen havainnon xd H

  ienosti ylitätte tuon 85cm! Matzun kanssa samaa mieltä, estekisoja päin ;) Ja ihanan tunnelman tuo tämä uusi ulkoasu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ongelmana on töllätä ponin niskaa, se on tosi kiva :DDD Nyt olen jo oppinut paremmin välillä nostamaan katseen ylös! Kiinnitän itse siihen välillä huomiota ja välillä myös saan huomautuksia, jonka jälkeen aina huomaa, että koko ponin liikekin muuttuu kun itse istuu katse menosuuntaan :D Ei siis mikään ilkeä kommentti, ihan tiedostan tämän :D

   Ja juu, heti kun ponilla kunto kohdillaan sellaiseen :D Ja päästäisiin kokeilemaan hyppelyä maneesissa!

   Kiitos ulkoasu kehuista! Hyvä, että se miellyttää jonkun toisenkin silmää ;)

   Poista
 3. Kiinnitin taas ehkä epäolennaisimpaan asiaan huomiota, mutta tuo KL takki on todella kivan näköinen! Taas kerran todella mahtava postaus varustettuna hienoilla kuvilla! Kivan näköistä teidän meno kyllä koulussa ja myös esteillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takki on kiva, mutta laatu oli kyllä ihan pohjanoteeraus :( Ostin tuon viime talvena ja siitä hajosi nyt jo vasemman taskun vetoketju ja melkein heti repesi vuori vetoketjun jäätyä siihen pienesti kiinni... En siis suosittele tuota takkia ainakaan jos haluaa laadukasta ja kestävää takkia!

   Mutta kiva, että postaus miellytti, tuntui että tähän tuli taas ehkä liiankin sekavasti asiaa, mutta sehän on se meiän tyyli :D

   Poista
 4. Hyvä postaus! Todella hyviä kuvia! Hienostihan teillä menee, vaikkei se poni taida aina tehdä sitä mitä ratsastaja haluaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että tällainenkin postaus miellytti! :) ja juu, ei todellakaan. Välillä tuntuu, että poni tekee ja minä istun kyydissä, vielä en ole lentänyt temppuiluista alas, joten sitä päivää odotellessa.. :D

   Poista
 5. Miten mie en oo ennen siun blogiin eksynytkään!
  Todella kivan ulkoasua ja muutenkin postaukset todella kivanoloisia. Teidän menokin näyttää todella hyvältä :)
  Jäinkin seurailemaan, mitä jatkossa keksitte ;)

  saarusti.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tulit ihan kommentoimaan! :) kiitos kovasti kehuista, me ollaan tälläisiä varjoissa hiihtäjiä niin ei meitä kukaan ole huomannut :D

   Poista
 6. Hienostihan ne esteet ylittyy, tosi onnistuneita kuvia! :) Pennikin näyttää olevan ihan tositoimissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Penni on onneksi välillä ihan tosissaan :D Harmi, että kunto meinaa loppua kesken ennen kuin pääsee jutun makuun!

   Poista