Sivut

5. joulukuuta 2016

Turjakkeen talvitreeniä


On oikeasti aika mahtavaa huomata, että vaikka jumittelua tapahtuukin, niin pienimuotoiseksi ongelmaksi on tullut se, että jos käsket ponin raviin niin sehän sitten ravaa eikä hidasta. Laukka on parantunut huimasti kesästä ja on jännä nähdä kun joku muukin menee ponilla ihan ilman mitään ongelmia! Pennin motivaatio on selkeästi kasvanut työntekoon, vaikka kentän pohja ei oikein miellytä sitä. Poni on välillä tosi varovainen jalkojensa suhteen, tosin eilen moista ongelmaa ei tuntunut olevan!






Uuden satulan, koulusatulan, myötä Pennin liikkeet on muuttuneet vain entisestään parempaan suuntaan. Ratsastajakaan ei tunnu heiluvan penkissä ihan miten sattuu, vaan kykenee keskittymään myös heiluvaan jalkaan ja mopopojan käsiin. Katse lukittuna korvissa, tosin harjotusta tämän eteen olen totaalisesti yrittänyt tehdä myös yksinäni. Ehkä jonain päivänä minäkin osaan katsoa eteenpäin.

Koulusatula on myös auttanut minua itseäni suuresti olemaan häiriimättä ponin liikkeitä. On jotenkin vain tosi hämmentävää, että yhtäkkiä poni ei tunnukaan enää niin ponilta, vaan askellus on suurentunut huomattavasti. Tiedättekö sen tunteen kun ratsunne lähtee yhtäkkiä lisättyä ravia ja itse keikut mukana vain pysyen kyydissä? Minä tiedän. Kokeilin eilen!



Tämä kuva täällä sen takia, että... Toi takajalka!? Wou.


Hurrja turjake

Ollaan nyt Pennin kanssa parannettu tapamme ja käyneet parina viikkona tunnillakin. Huomaa kyllä, että siitä on todellakin hyötyä. Huomenna olemme taas menossa, toivottavasti poni tuntuu hyvältä! Viime tunnilla oli kiva kun pienimuotoiseksi ongelmaksi nousi se, että Pennin mielestä minun piti kantaa sen pää. Huono kuolain teetti tämän, sillä normi kolmipalalla minusta tätä ongelmaa ei niin ole. Toki vähän, mutta johtunee pikemminkin väsymisestä kuin siitä, ettei muka haluaisi.



Kovaaa...

...ja korkeeltaaa


Eilen me vaan hömppäiltiin menemään, mutta koska tallilla oli ihanan avuliaita ihmisiä, niin sain vähän kuvia. Yllätykseksenne tein teille myös videon, jossa ikäväkseni ei ole kuin vasempaan kierrokseen meidän menoa. Eiköhän joku kerta saada toiseenkin suuntaan sitten kuvattua. Omalla tavallani jännittää suuresti julkaista tämä, mutta olkoon. Penni on söpö, katselkaa sen menoa.

Analyysinä pakko mainita, että huomatkaa videon lopussa oleva laukannosto. Aika mahtava, eikö?


Tänään tarkoituksena mennä vähän rennommin, jotta ei ihan tule liian pitkää työputkea. Poni kuitenkin tuntuu vihdoin omalla tavallaan nauttivan työnteosta. Silti se pitäisi hieroa vielä ennen joulua, sehän olisi varmasti kiva lahja ponille. Tai ainakin sen kropalle.

Mielelle varmaan kelpaisivat mieluiten porkkanat.

14 kommenttia:

  1. Mahtavan näköistä menoa, koulusatula on selvästi parantanut teidän menoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) ja jep, huomasin itse eron heti kokeilu kerralla! Kyllä se satula vaan vaikuttaa kaikkeen!

      Poista
  2. Mäkin haluun koulupenkin.. :D Tosi kivan näköistä menoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meillekään koulupenkkiä olisi muuten tullut, mutta kaveriponilta jäi epäsopivaksi penkki ja sitten kokeiltiin... Täydellinen Pennille! :D Ja siitähän se sitten lähti :D Mutta isot kiitokset, kivan tuntuistakin se on :D

      Poista
  3. Ihana Penni, näyttää niin innostuneelta useammassakin kuvassa! Koulupenkit ovat kyllä luksusta! Vielä kun oppisi itse istumaan siellä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano! :D Mäkin olen istunnan kanssa ihan pulassa ton satulan päällä, mutta ehkä se siitä ehkä se siitä :D Kuvat puhuvat aika hyvin puolestaan Pennin innostuneisuudesta, en meinaan oikeasti puhu puppua jos sanon, että se ei ainakaan kolmeen kertaan halunnut hidastaa ravista enää käyntiin... :D

      Poista
  4. Hyviä kuvia ja hyvän näköistä menoa teillä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! :) Kiva kuulla, että ei näytetä ihan puskametsän viimesimmältä ratsukolta :D

      Poista
  5. Ihanaa, lisää koulusatulaihmisiä! Itse en melkein suostu ratsastamaan muulla kuin koulusatulalla. Ja hienolta näyttää teidän meno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän esteille kiinnostuneena kyllä toi meiän yleispenkkikin mukava on :D koulusatula on vaan siitä niin erilainen kun siinä pääsee ihan eritavalla pönöttämään ja jotenkin on lähempänä sitä hevosta! Mutta kiva että näyttää hienolta, jännitti niin hirveesti julkasta koko videota :D

      Poista
  6. Tää on oikeesti ihanin blogi minkä tiedän! En oo seurannut tätä kauaa, mutta rakastuin tähän heti. Sulla on aina niin arkisen kivoja postauksia ja kirjoitat hauskasti ja positiivisesti! <3

    suomitytonmatkassa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kiitoksia ihan hurjasti kehuista <3 Tämämpiristi mun päivää älyttömän paljon :) Jatketaan siis samalla tatsilla!

      Poista
  7. Eikä miten mahtavasti meno parantunut jo tämän kahden kuukauden aikana, kun olen pitänyt suunnittelematonta taukoa Bloggerista! Rakastan tuota Pennin ihanan pyöreää muotoa, oppisipa itsekin ratsastamaan joskus. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Penni on tollanen tynnyri :D mutta mäkin hei haluaisin osata joskus ratsastaa... Tässä kun ei ikinä voi olla tarpeeksi hyvä! Mutta hurjasti kiitoksia että kehitystä näkyy! Se on aina tosi positiivista kuulla :)

      Poista