26. maaliskuuta 2017

Töksähtämätön tunti


Satulaseppä tosiaan kävi sovittamassa meille satulaa. Se epätoivoinen ilme oli melkein käsinkosketeltava. Nyt olisi silti kaksi vaihtoehtoa, mitä haluaisin tottakai kokeilla selästä käsin... Ongelma onkin, ettei toista satulaa saa ratsastussovitukseen. Tämä vieläpä se satula, mitä enemmän haluaisin.Periaatteessahan satulat ovat täysin samat. Niissä on vain se ero, että toinen on Wintec ja toinen olisi Bates. Ja enemmän minua itseäni kiinnostaisi tuo nahkainen versio. Penni todennäköisesti tule kapenemaan ikinä niin paljoa, että se olisi alle XW leveyden, jolloin tämä satula voisi jopa pysyä meillä pidempään kuin vain muutaman kuukauden. Näin aluksi meille joudutaan satulaan tunkemaan se ihan levein kaari... Miten niin omistan norsun?

Ongelmana on nyt siis se, että en tätä Batesin satulaa saa nyt mistään sovitukseen. Toki muista satulaliikkeistä pitää varmasti nyt kysellä jos joku lähettäisi tai lähistöltä pystyisi noutaa sovitukseen. En minä nyt voi satulaa tosta noin vain ostaa! Sitä paitsi kun kyseessä ei ole muutaman satasen ostos vaan nyt puhutaan ihan hurjan suurista rahamääristä...

Mutta se siitä. Eiköhän tämäkin asia ratkea. Satulaseppä otti onneksi tuon epäsopivan, vanhan koulusatulamme välitykseen, joten pääsin ainakin kertaheitolla eroon epäsopivasta. Yleispenkki nyt menee meillä romaanin kanssa joten kuten ja se saa jäädäkin asumaan vielä meille. Se ei ollut kuitenkaan ihan täysi floppi.

Eilen mä sitten hyppäsin pitkästä aikaa sen yleissatulan kyytiin ja lähdettiin aamutuimaan ratsastustunnille! Oli jokseenkin erilainen fiilis keikkua siinä satulassa, mutta hommahan pelitti oikein mukavasti kuitenkin. Penni oli tajuttoman mukava ratsastaa ja tuntui tosi yritteliäältä. Enkä nyt toki haluaisi kehuskella mutta

Me ei pysähdytty kertaakaan. Ei jumahdettu kertaakaan!
Laukkaa ei otettu, ravityöskentely tuntui kyllä pitkästä aikaa tosi mukavalle ja musta välillä jopa tuntui, etten ole täysin alottelijan tasolla näin talven jäljiltä. Tajuttoman pitkästä aikaa mulla oli myös vihdoin kuvaaja mukana, joten postauksen kuvathan ovat juurikin tuolta tunnilta! Melkein yllätyin, että näytettiin noinkin kivoilta, mutta eihän se ikinä siltä tunnu.


Toki voitaisiin ehkä Pennin kanssa harrastaa enemmän väistöjä, avoja ja muita tosi kivoja jumppaliikkeitä ihan itsekseemmekin. Olen vähän riman ali limboaja, mutta kaiketi mä joku päivä tässä innostun tekemään noita ihan itseksenikin. On vain vaikeaa tajuta millon poni sitten menee oikein ja milloin pelkällä rusetilla. Penni kun on niin helppo laittaa rusetille... tai sitten ei.Mutta taidanpa jatkaa tätä satula-asian miettimistä ja koittaa nyt jotenkin repiä jostakin tuon satulan testiin. En haluaisi kuitenkaan hirveän kauaa ratsastaa vähän epäsopivalla satulalla, sitä paitsi kun tottui koulupenkkiin, ei sitä ilman ikävä kyllä osaa enää elää.

Ja kyllä siinä vaan on ihan eri fiilis ratsastaa. Uskon, että moni muukin myöntää sen.

10 kommenttia:

 1. Koulupenkki on kyllä niin eri asia kuin yleispenkki...! Tsemppiä siis teille, toivottavasti saatte satulan sovitukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti onnistuu jostakin saada se penkki! Siitähän se vain on kiinni! Mutta jep, ei ole yhtään verrattavissa yleispenkki koulusatulaan! :D

   Poista
 2. Hienosti meette, hyvä te! :)

  Tsemppiä satula pulman ratkaisuun, se ei ole helppoa! Pakko kysyä, että miksi toista satulaa ei saa testiin ratsastettavaksi? Kun en oo koskaan ite törmänny moiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä vasta kysymys, en osaa tähän vastata ja ollaan mietitty ihan samaa! :D Sain tänään asiaa vietyä onneksi eteenpäin ja saadaan nyt toista kautta todennäköisesti Bates sovitteille onneksi ;)

   Mutta kiiiitos kehuista, piristävät päivää (iltaa)! :)

   Poista
 3. Hauskan oloinen blogi ja aivan ihania kuvia! Liityin lukijaksi! :)

  http://mruggla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oij kiitoksia kehuista ja tervetuloa seuraamaan meidän menoa sinne ruudun taakse! ;)

   Tulen kurkkaamaan sinnekin päin!

   Poista
 4. Heips,
  sain vihdoin aikaiseksi kirjoittaa tuon linkkaa blogisi postauksen ja olit yksi parhaista : ) jos haluat voit käydä kurkkaamassa.. kirjoitin sen tänään (29.3) joten jos ei ole ylimpänä niin muutama postaus taakseppäin : )

  www.jellonat.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi kiitos ilmoituksesta! Täytyy tulla lukemaan! :)

   Poista
 5. Onnea satulanmetsästykseen :) Ja hienosti vedätte taas jälleen kerran! Mutta pakko kysyä; Onkse vaan tää valotus vai näyttääkö Penni näissä kuvissa edestä tummemmalta kun yleensä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennii vaihtaa taas karvaansa niin se tummuu tässä kevään mittaan kokonaisuudessaan ja kesällä on taas vaalea karvakuosi! :D Ei käy ponin omistajalle tylsäksi :D

   Kiitoksia muuten kehuista, näitä on kiva kuulla :) Täytyisi saada joltain kerralta videon pätkiä niin näkisi paremmin menoa.... ;)

   Poista