Sivut

19. kesäkuuta 2017

V.I.P ratsastustunti


Kisojen jälkeen ollaan oikeastaan vain rennosti käyty maastoilemassa. Kelit on olleet mahtavia, mutta tähän päivään saakkahan auringon pitikin paistella. Lauantaina käytettiin hellerajat hyödyksi ja käytiin ensimmäistä kertaa ihan v.i.p tunnilla. Voinen sanoa, että oli harvinaisen rankkaa varsinkin viikon kunnon treenittömyyden jälkeen. Extempore-kuvaajakin saatiin paikan päälle, kiitos Viiville siis vaivan näöstä.




Eilen kyllä tosiaan tiesi todellakin tehneensä; lihakset huusivat hoosiannaa. Penni oli tunnilla kyllä silti aivan tajuttoman kiva, vaikka se edelleenkin painaa kädelle aika hurjasti. Varsinkin oikeassa kierroksessa oli pitelemistä ja sormien heiluttelu tuli tarpeelliseksi. Aloitettiin kuitenkin pienillä herkistyksillä eli tehtiin pysähdyksiä ja käskettiin poni ensin pelkällä raipalla käyntiin ja muutaman kerran jälkeen pohkeilla. Penni ymmärsi nopeasti mistä kiikastaa ja homma pelittikin tosi mukavasti. Otti jopa sen hanurinsa oikeasti mukaan, eikä mennyt vain pitkänä.





Tämä on henkilökohtaisesti minusta paras kuva!

Ravi oli lauantaina ihan extra hyvää! Tai siis kuulemma näytti todella hyvälle, itselläni oli istumisessa vähän haasteita ja varsinkin kun alettiin tekemään kolmikaarista kiermurauraa - olin pulassa. Tunnustan, en pidä kiermuroista, niissähän joutuu ihan taivuttamaan ponia. Vasemmalle kaikki oli ihan ookoo, mutta oikealle Penni on oikeasti ihan tajuttoman jäykkä. Samaten ohjien käsissä pito oli todella haastavaa, en voi ymmärtää miksei niitä voi vaikka teipata sopiviksi.

Silmät kiinni ja jumalaton smaili naamalla - homma siis pelittää!





Kun kiermurauralta selvittiin, otettiin pitkällä sivulla vähän avotaivutusta, joka sujui paremmin kuin osasin odottaa! Ollaan me jotain sentään opittu yhdessä, enpä mä vielä viime syksynä ymmärtänyt avojen ja sulkujen päälle yhtikäs mitään. Penni myös ravasi hyvin tarmokkaasti ja oli jotenkin todella helppoa ratsastaa, jollei lasketa niitä lepattavia pyykkinaruja aina välillä. Heti kun ohjat pitenivät, ponistakin tuli laiskempi. Tai se ei enää nostellut koipiaan niin hyvin.



Laukat tehtiin pääosin ympyrällä ja ongelmaksi osoittautui ponin pitkäksi pääseminen jo heti alkuun. Kokoaminen oli haastavaa, koska sitten taas Penni ajatteli, että nyt hidastetaan. Onnistuttiin kuitenkin muutamassa todella hyvässä pätkässä, eikä kumpaakaan suuntaan ollut mitään järisyttävän kamalaa peräpään sisälle heittoa. Tehtiin avoa myös laukassa pitkällä sivulla ja voi luoja... Mä olin niin taivaassa kun se neiti toimi mun alla!


Todettiinkin, että jos mä vain ratsastan ja pidän ne ohjat kädessä; ponikin toimii ja se on oikein kouluponin näköinen. On aina mukavaa kuulla kehuja, varsinkin meidän yhteistyöstä.

Sen eteen kun on kuitenkin tehty töitä. Paljon.

16 kommenttia:

  1. Tosi hienon näköistä menoa! Ja aina jaksan ihailla sun istuntaa, todella siistin näköinen! Mulla on ollut aina sama ongelma ohjien kanssa ;) Ja kiva että avot lähteny sujumaan, Viggon kanssa ei olla päästy vielä niin pitkälle (mutta kiemuraurat on sen bravuuri), mutta Dreamerin kanssa oli aina kiva tehdä avoja, se kun taitoi ne niin hyvin :) Niitä voisikin alkaa pikku hiljaa opettamaan Vibulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ohjien kanssa on varmasti monella muullakin ongelmaa, harvinaisen ärsyttävä ongelma vain :D mutta noi avot ja sulut on niin hyvää jumppaa tollaselle rotevalle ponille, toki muillekin, mutta kun lavat ovat olleet liikkeen kannalta ongelma, niin nää on kyllä auttanu pitämään ne auki! Ja samalla menee pohkeet läpi ;)

      Poista
  2. Ihan upean näköistä menoa! Kaikissa tämän kevään postauksessa on vilahdellut kyllä se kouluponi. Voih, meillä on tuon kohlalämppärin kanssa niiiin pitkä matka siisteihin sulkuihin, tai laukka-avoihin, vaikka molempia ollaankin jo aloiteltu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se vilahtelee siellä mutta sillon kun saa itsekin hyvän fiiliksen niin asiasta jaksaa jopa mainita :D mutta hei pikku hiljaa pikku hiljaa ;) hiljaa hyvä tulee!

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! Ponille on tullut ahteriinkin lihasta ihan selvästi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten ne vihdoin alkaa edes näkymään :D kiitoksia kehuistasi! :)

      Poista
  4. Vau, Penni näyttää tosi hienolta kuvissa ja istut upeasti! :) Mikä satula teillä muuten on? Tosi mukavan näköinen jotenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin alkuvuodesta tuon Bates Wide Dressage koulupenkin ja tää on todettu ihan pirun hyväksi! Mun istuntakin parani tässä satulassa ;) tää on vaihtokaarellinen joten meille niin passeli, niiden lisäksi tähän on mahis lisäillä täytepaloja paneeleihin, joten muokattavuus ei heti lopu! Toi satula on melkee ku sohvalla istuis.. Muut satulat tuntuu kovilta tohon verrattuna :'D

      Mutta kiitoksia myös kehuista! Näitä on niin ihanaa kuulla :)

      Poista
  5. ootte kyllä upea pari Pennin kanssa! :)
    Mulla oli kanssa tuo ohjien vaikeus vielä keväällä ja estekisoissa se koitui jopa kohtoloksi, kun ohjat käytännössä tippui käsistä ja hevonen ei sitten mennytkään esteelle...
    Mutta nyt kesällä ostin uudet hanskat, kun vanhat oli sen verran kuluneet niin heti huomasin eron, ohjat pysyi käsissä ja estevlkku tossa yksi perjantai sujui mainiosti!
    Missä sun hanskat on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun hanskat on talviteloilla :'D Mä olen tosi huono käyttämään hanskoja missään tilanteessa. Toki talvella ne on kädessä mutta en pidä niistä silloinkaan erityisemmin; ei pääse oikeasti kosketuksiin hevosta taputtaessa :D Janitan kootut syyt. Hanskoista voisi toki olla hyötyä, ehkä voisi testata joskus!

      Mutta kiitos sinullekin kehuista ja kommentista! :)

      Poista
  6. Siis ihan mielettömän kivan näköistä teidän meno, ainakin näin kuvista päätellen! Pakko muuten sanoa, että ihanan värinen huopakin Pennillä, sopii sille hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyisi saada joku videoimaan menoa ja uskaltaa julkaista vaikka poni juntturoiskin niissä välillä, saisi paremman kuvan kotitreeneistä :D Tuo huopa on itseasiassa meidän onnenhuopa :'D Sain sen talvella ennen kuin omasin edes koulupenkkiä ja siinä lukee toisen hevosen nimi haalealla, se on osoittautunut kuitenkin hyväksi huovaksi ja värin takia sen halusinkin! Tuon alla Penni toimii aina hyvin :D tiedä mikä taika siinä on!

      Poista
  7. Wau mahtavan näköstä! Pitäis ittelleniki joku yksityistunti hankkia, tai no ennen sitä pitäis hankkia mulle joku poni mitä ratsastaa :D Kuvista tosiaan huokuu toi sun onnellisuus, Penni näytti tosi hienolta. Toimitte todella hyvin yhdessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ikinä ajatellu et yksityistunnista sais niin paljon enemmän irti, jotenkin kaverin kanssa on aina ollu mukavempaa mut en enää tiedä mitä mieltä olen.. Itseasiassa kommenttisi antoi idean uudelle postaukselle, kiitos :D

      Mutta aivan järkyttävän suuret kiitokset näistä sanoista! Pistää hymyilyttämään :) Niin ja sun täytyy tulla Pennillä ratsastaa jos et muuta ponia löydä ;D

      Poista
  8. Tosi hyvän näköistä menoa! Teistä tulee vielä upea kouluratsukko! ;)

    VastaaPoista