Sivut

7. toukokuuta 2018

Vihdoinkin kohti tavoitteita


Kelit hellivät auringonpalvoja ponia ja eilisten alkukävelyiden motivaatio oli päätä huimaava. Muutenkin hengaileva poni vieläpä puoliksi nukkui kun vaihdettiin muutama sana tallilaisten kanssa. Joutui ihan herättelemään ja vähän napauttamaan persauksille, että josko nyt kuitenkin jaksettaisiin yhdessä tehdä. Tiedän kuitenkin, että minulle noissa hommissa tulee pahempi hiki.

Mielipiteeni työnteosta.


Pari viikkoa on vierähtänyt ja vasta oikeastaan viime viikon perjantaina kiskoin väkisin ratsastushousut jalkaan. Polveni on edelleen epämuodostunut nestemötikkä ja aika ajoin kipu sietämätön. Varsinkin ratsastushousujen kanssa polven taivuttaminen ei onnistu ilman polttavaa kipua. Ratsastuksessa onneksi moista ei edes muista kun ajatuksena on vain hengittäminen ettei tukahdu. Kunto kohdillaan.
Suurin osa kuvista on tuolta perjantailta (vihreällä hupparilla varustetut eiliseltä), jolloin Penni tuntui tosi painavalta edestä, mutta loppua kohden parani huomattavasti. Olihan tuossa tuo mega tauko taas ihan oman invalidiuteni takia. Tavoitteena olisi silti päästä Helppo Been radoille vielä tässä kuussa jos vain tähdet ja kuu sen sallivat. Eilen harjoiteltiin vähän rataakin ja parin kerran lukemisen jälkeen unohdin vain yhden kohdan radasta. Ihan hyvin, vaikka itse sanonkin.

Kaksjalkasen heikkous; kiemuraura... Pakko sanoa, että ei se nyt kamalalta näytä. Yhden sadasosa sekunnin aikana siis.
Videolta katsottaessa yllätyin jopa, miten mukavan näköinen poni oli. Se jopa tuntui ihan hyvältä ja tämä jos joku on ihme! Laukannostoa käynnistä pitää vähän treenata ja vasempaan kierrokseen oikean laukan saaminen suoralla on myös harjoittelulistalla. Myös laukkavoltit tuottavat pientä tuskaa, mutta pakko myöntää, että tällä kevään liikuntamäärällä olen hiton tyytyväinen tuohonkin suoritukseen.

Mikä tarmokkuus tästä huokuu! Työntää työntää poni.Viime lauantaina onnistuin kuitenkin myös polttamaan käteni kun hevonen vetäisi narun kädestäni, joten voinen kertoa, että eilinen ratsastus oli myös varsin mielenkiintoinen rakkojen kanssa. Olen kävelevä esimerkki siitä, miten kuukaudessa kykenee telomaan itsensä totaalisesti. Muistuttaisin kaikkia pitämään hanskat kädessä vaikka käsittelisikin täysin kilttiä hevosta. Säästyt ainakin rakoilta ja muutamalta haavalta, jotka koristavat oikeaa kättäni.

Olisipa edes vasen kätinen.
Summaten kuitenkin, kaikki sujuu ja päivät etenevät.
Kisoihinkin on muutama viikko vielä, joten ehtiihän tässä vielä monen monta kertaa sairaalaankin.

8 kommenttia:

 1. Pakko sanoa, että näistä kuvista kyllä huomaa hyvin teidän kehityksen, että sinne helpon B'n radoille vaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Byhyy voi kiitos 😍 toivottavasti päästäisiin menemään!

   Poista
 2. No ihan älyttömän hienolta näyttää, tosiaan sinne B-radoille vaan! Itse olen yhdellä hepalla ratsastanut alle kymmenen kertaa ja joka tapauksessa starttaan tallin seurakisoissa C:n lisäksi B:n, vaikka muoto ja peräänanto helposti katoaa ja rata on mulle itselleni tosi vaikea. Ei odotuksia, mutta kokeillaan ja jos menee huonosti niin nokka pystyyn vaan ja kohti uusia kokemuksia & uutta oppimaan!
  Tsemppiä teille treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppia teille radoille! Meidän suunnitelmat muuttuivat, mutta ehkä joku päivä sinne kisoihin. 😅

   Poista
  2. Hei mietin että onko Symphony Stable teiltä kovin kaukana? Siellä on nimittäin 3.6 harkkakisat, HeC-luokista sinne helppoon A:han asti :)

   Poista
  3. No eihän sekään nyt ihan mahdottoman pitkällä vissiinkään! Mulla vain aina vähän se, että saan kaverin messiin tiettyinä päivinä :) Täytyykin miettiä!

   Poista
 3. Ootte kyllä kehittyneet Pennin kanssa huimasti! Ehdottomasti pääsette vielä B-radoille tämän toukokuun aikana, sillä teidän meno näyttää varsin hyvälle tänne ruudun toiselle puolelle. Meillä on tulossa tulevana perjantaina tallin omat koulukisat, joissa tarkoituksena olisi mennä C-merkin koulurata. Pitää vain toivoa parasta, ettei kisaajia tule liian montaa ja kaikille riittää kisaratsu ja pääsee kisaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuresti tsemppiä kisoihin ja toivottavasti hevoset riittävät! Me vielä jäädään pohtimaan mihin mentäis ja milloin 😂

   Poista