Sivut

30. toukokuuta 2018

Villiponin laidunpäivä

1

Jos mä menisin itse tällä kertaa vähän aidan ali ja veisin ponin yksikseen pienelle laidunpläntille syömään. Koska se on yksin, se varmasti juokseekin ja näin liikuntamäärä olisi tavoitettu tältä päivältä.

Ja niin kuvittelin, että pääsisin helpolla.

2

Poni oli enemmän kuin täpinöissään hakiessani sen tarhasta, luuli jo samantien pääsevänsä vanhalle paikalle syömään. Olin kuitenkin ilkeä ja talutin sen talliin pienelle harjaussessiolle. Mikäs sen parempaa kuin pikapuunata nelijalkainen syömistä varten. Samalla kuitenkin laitoin kamerani pitkästä aikaa pieneen pussiin mukaan, koska olin päättänyt, että nyt minä vihdoinkin kuvaan sitä omaa poniani, joka kantaa maailman kauneinta titteliä. Ettäs tiedätte.


Olen satavarma, että tämä ei ole Penni. Jotenkin niin koomisen näköinen.

Uhkarohkeana lähdin pussukkani kanssa ylireippaan ponin matkaan. Selvittiin onneksi sadan metrin matka yhdelläkin kädellä, mitä nyt naapurin perävaunu oli aika jännittävä kokemus ja mietintään meni sillä sekunilla, että kävelläänkö vai jumahdetaanko. Mentiin kuitenkin. Vaikka vähän tiirailtiinkin jos ne neljä pyörää lähtevätkin liikkeelle ja jyräävät meidät. Olihan siinä kuitenkin alamäki.

3

4

Laitumen portin viereen päätin ensin asettaa kamerani, jotta voisin varmistua siitä, etten jää arvokkaan mustan mötikän kanssa ponin jalkoihin. En tosin kuvitellut, että naapurin koira voisi säikäyttää varmajalkaisen poniyksilöni niin totaalisesti, että miltein kiljaisin ääneen nähdessäni, miten lähelle sen ravi askeleet menivät kallisarvoista pussiani. Onneksi Pennini omaa semirauhallisen pelästymisen, eikä alkanut sen enempää pomppimaan. Tavoitteena oli nyt vain saada poni pois vaaravyöhykkeeltä. Se koirahan kyllä oli kiinni ja Pennikin nähnyt aika monta koiraa elämänsä aikana. Jopa irti olevia. Minulla päälimmäisenä ajatus, että poni piti nyt vain saada laitumen puolelle todella nopeasti, jotta kuvien ikuistajani ei menisi tuusannuuskaksi.

5

6

Portti auki, salamannopea valmistautuminen jumalattomaan spurttaamiseen, eli hippulat vinkuen sivuun kun riimunnarun päästää irti. 

Ja hurja villiponini laskee päänsä sillä punaisella sekunnilla maahan. Muistamatta koiraa, kavereita tai peräkärryä. Miltein kuulin, kuinka tuuli ulisi sen korvien läpi. Olisin melkein tahtonut alkaa leikkimään sätkynukkea ja saada uljaan connemarani kerrankin leikkimään edes vähän juoksukisoja, mutta totesin kuitenkin tämän olevan parempi vaihtoehto. Viime vuonna nimittäin pelkäsin, että Penni hyppäisi koko aidan yli kun se totaalisesti sekosi.

Maailman kaunein yksilö. Niinhän mä sanoin.

7

Tahtonen kuitenkin kuvienkin kautta vannoa, että kyllä se mun poni laukkasikin kolme askelta ja ravasi varmaan kymmenkunta askelta. Pelästyessään. Tuulta. Ja kyllähän tuollainen pelästyminen kuitenkin kuluttaa sata kertaa enemmän kaloreita kuin ihan treeni. Ja seisottiin kuitenkin auringonpaahteessa koko ajan. Ja olihan se laidunkin kuitenkin ylämäkeen.

8

9

Ja voisihan sitä enemmänkin keksiä tekosyitä.

Meinaan, että kyllähän se poni nyt varmasti niitä leukoja käyttämällä kuluttaa enemmän kuin popsii samanaikaisesti lisää kaloreita vatsaansa.

10

Saanen olla utelias ja kysyä teiltä,mikä numeroiduista kuvista miellytti sinun silmääsi eniten?

6 kommenttia:

 1. Upeita kuvia kaikki! Niissä on jotenkin ihana tunnelma ja ne ovat ihana kesäisiä kaikki. Erityisesti pidin ensimmäisestä, toiseksi viimeisimmästä sekä viimeisimmästä kuvasta. Tällaisia kuvia olisi jatkossa kiva nähdä lisääkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla pitkästä aikaa kommentteja näihin omiin otoksiin! Kiitos paljon :) mutta täytynee rohkeammin ottaa tuota kameraa mukaa kun käy tallilla, ideat tosin loppuu samantyyppisten kuvien kanssa mutta eiköhän sitä jotain keksi! ;)

   Poista
 2. Mahdotonta sanoa lempikuvaa, aivan mahtavia kuvia joka ikinen! <3 Kuten Aino, myös minä toivoisin lisää tällaisia kuvia, aivan ihania ja kesäisiä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos kovasti <3 ja samat sanat, täytyy vähän pohtia miten muuten onnistuu ottamaan kesäisiä kuvia, ei samanlaisia kukaan jaksa katella montaa kertaa 😅

   Poista
 3. Mahtava Penni, mutta vielä mahtavampi toteutus ja tämä sinun aina yhtä ihastuttava kerrontatapasi! :) Tykkään niin kovasti tästä teidän habituksesta, ootte ihan mun lempparipari- niin hyvinä, kuin huonoina hetkinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi voi kiitoksia 😁 me yritetään kantaa kunnialla tätä lempparipari titteliä 😅

   Poista