7. toukokuuta 2017

Haaste; Perusteluja lukijaksi liittymiseen

Yllämainittuun haasteeseen, mut on pyytänyt jo moni blogi osallistumaan, mutten ole jostain syystä saanut aikaiseksi kirjoittaa mitään. Kenties mua vähän ottaa päähän se, että näissä tuntuu kiertävän ne samat kriteerit ja on jotenkin tylsää toistaa toisiansa. Haluan tämän nyt kuitenkin toteuttaa monen haasteen saaneena ja ainakin yrittää toteuttaa tämän eri tavalla kuin muut. Kiitoksia siis niille, jotka minulle tämän haasteen lähettivät; enpä muista niitä kaikkia, mutta viimeisin tuli Millalta Waldgeistory-blogin kirjoittajalta!

Lukulistalleni kuuluu ihan liikaakin blogeja, mutta karsin sieltä aika ajoin pois epäaktiivisia tai muuten vain epäkiinnostavia blogeja. Saatan joskus mielijohteesta liittyä johonkin blogiin lukijaksi, mutta kuukauden päästä totean, että enpä ole tuon blogin tekstejä ikinä auki edes klikannut. On siis minusta melko reilua poistua listalta jos ei edes kyseistä blogia oikeasti lue.

En myöskään lue mitään täysin treenipitoisia blogeja, vaan minusta on tärkeää, että välillä pääsee lukemaan myös jotakin erilaista, mutta silti liittyen hevosiin. En seuraa muita kuin hevosblogeja, tosin pari valokuvausblogia listoilta silti löytyy. Blogin perustamisen alkuajoilta on jäänyt listoille joitakin niitä jollain tapaa tärkeitä blogeja, jotka saivat sen suurimman kipinän syttymään hommaan. Samaten tuttujen blogeja seuraan ihan vain sen kaverileiman takia. Noei, kyllä mua nyt ihan oikeasti niidenkin blogit kiinnostaa.


Mulle on hirveän tärkeää, että blogi on helppolukuinen ja ulkoasu on suht yksinkertainen. Informaatio löytyy helposti jos sitä haluaa selata, mutta en ole silti mikään huono etsimään esimerkiksi linkkiä hevosen sivuille. En siis oleta, että etusivulla välkkyy nuolilla hevosen nimi, jotta löydän tietoja päähenkilöstä. Värimaailman täytyy olla neutraali ja tekstin tulee erottua hyvin, jotta blogia jaksaa lukeakin. Tosin en katso pahalla jos joku tykkää pitää vihreää ulkoasua, koska minä nyt luen sitten niitä blogeja kuitenkin, jotka sisällöltään miellyttävät.

Sisällöstä puheenollen... En kauheasti välitä kirjakielellä väännetyistä postauksista, vaan rentous on kaiken ydin. En myöskään katso pahalla jos postaustahti on vähän hitaamman puoleinen jos kuitenkin postaukset ovat panostettuja. En minäkään ole järkyttävän ahkera päivittämään, tai en ainakaan koe niin. Tekstin sujuvuuden lisäksi tykkään, että postauksista useimmiten löytyy x määrä kuvia. Se yksikin kuva saattaa antaa ihan erilaisen näkemyksen koko postaukselle. Kuvien asettelu on mulle myös yksi asia mihin kiinnitän huomiota, sillä minusta ne ovat siisteimpiä mahdollisimman isoina ja peräkkäin aseteltuna. Näin niistä saa heti silmiin sen kuvan idean, eikä minun tarvitse erikseen klikkailla niitä auki.


Olen itse jotenkin tosi kriittinen vain oman blogini suhteen ja tahdon, että nautin itse siitä kun näen oman blogini. Teen myös bannerini ja ulkoasuni itse, jotta voin kantaa ylpeydellä kirjoittajan titteliä omassa blogissani. En ole läheskään niin tarkka siitä, millainen blogi jollakin muulla on. On kuitenkin tärkeää, että jokainen blogi on kirjoittajansa näköinen; näin ne yksilöityvät ja jäävät myös mieleen.

Näin ollen voidaan todeta, että minullakin on ihan samanmoiset kriteerit kuin monella muullakin blogia kirjoittavalla, mutta koska kukaan ei silti osaa tuoda tarpeeksi esille sitä omaa näkemystä... Postauksista tulee hirveän samanlaisia. En siis aio haastaa tähän sen enempää ketään mukaan, koska olen nähnyt tämän jo monen monessa blogissa.

Haluan puolestani kertoa kaikille, että jatkakaahan samaan malliin!
Lukijoita kyllä tulee, kunhan ne oikeat vain osuvat kohdalle!

***

Tänään me käytiin Pennin kanssa riimumaastoilemassa ihan kahdestaan, tuosta reissusta löytyy Pennin omilta Facebook-sivuilta pieni videon pätkä! Muutenkin jos arkisemmat kuvat kiinnostavat, kannattaa klikkailla itsensä sinne tykkääjäksi!
Oletteko muuten sitä mieltä, että Penninkin pitäisi siirtyä Instagramiin?
Kaviota ylös jos näin on, Penni haluaa kuulla mielipiteenne!

Haluan vielä lopuksi kysyä teiltä, että mahtaako teillä olla jotakin mielessä mitä haluaisitte lukea?
Onko ideoita millaisia postauksia haluaisitte?
Kommenttikenttä on vapaa ideoille!

16 kommenttia:

 1. Tulin vaan sanomaan, että ehdottomasti Pennin pitäisi olla myös instassa! Kiva olisi sielläkin seurailla nätin ponin elämää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penni pistää tämän kommentin karvakorvansa taakse ;) Kiva kun tulit kertomaan mielipiteesi!

   Poista
 2. Pennin pitää päästä instaan❤ Mun mielestä kaikki sun postaukset on niin mahtavan ihania, ettei mulla oo uusia ideoita - jatka vaan näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypi antaa Pennille vapaat kaviot joku päivä tämän osalta ;) Mutta kiitos tästä älyttömän ihanasta kommentista <3 On mahtavaa kuulla, että blogini miellyttää juuri niin kuin se nyt on, eikä suuria muutoksia tarvitse tehdä :)

   Yyber syvä kumarrus sinulle Matzu! :)

   Poista
 3. Pennin installe yksi ääni täältäkin! Sun blogia on kyllä tosi kiva lukea, kirjoitat hirmu kivasti ja kuvat on aina hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääniluettelo kasvaa :D Kiitoksia suurista kehuista, nämä niin ylentävät mieltä ja saavat innostuksen jatkumaan!

   Kiitoskiitoskiitos <3

   Poista
 4. Ääni Pennille täältäkin suunnasta! ❤ Sun blogin erilaisuus ja se, että uskallat kirjoittaa omalla tavallasi joskus saikin minut lukemaan blogiasi. Teksteistäsi tulee lähes poikkeuksetta hyvä mieli ja kuvia on ihana selailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi leikattiin Pennin korvakarvat jo aikaisemmin niin niihin mahtuu nämä monet äänet :D Kiitoksia sinullekin tuhannesti näistä positiivisista lauseista! <3 On ihanaa kuulla, että tekstityylini on muidenkin mielestä kiva lukea, koska tämä on itselleni luontevin tapa kirjoittaa. :)

   Poista
 5. Ehdottomasti Penni instagramiin! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalan suosion sai tämä minun heittoni. Toivottavasti joku päivä kaksjalkanen voi opastaa tekemään ne tunnukset. Se kun tuntuu olevan niin kiireinen. Minulla on kiire vain haukata heinää, mahdollisimman nopeasti. T. Penni

   Poista
 6. PENNI INSTAAN! Heti! :D
  Minutkin on haastettu tähän, ja koen asian kyllä ihan samalla tavalla- tuntuu hassulta kirjoittaa postaus, jossa käsittelee ihan samoja asioita, kuin _kaikki_ muutkin. Oikeasti! :D En vielä ole keksinyt sitä eriävää käsittelytapaa, joten odotan tässä vielä yhä ja edelleen postauksen kirjoittamista.. :P
  Mutta sinä toteutit tämän minun mielestäni tosi hyvin, käsitellen just sitä omaa lukulistaasi. On hienoa, kun olet sitä mieltä, että saa olla just vaikka näitä vihreitä (heheh) ulkoasuja, koska sisältö on tärkeintä sinulle- ja on ihan älyttömän superi juttu, että sinäkin kannustat olemaan ihan oma itsensä, sillä sehän se juttu onkin. Jos me kaikki matkittaisiin noita suosituimpia blogeja, ei kenelläkään olisi enää sitä omaa juttua ja harmaa massa senkuin kasvaisi. Se omanlaisuus se juttu onkin, joka blogeissa usein viehättää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun joku muukin on samaa mieltä tästä haasteesta! :D
   Kiitos myös pitkästä kommentista, sait tähän hyvin lyhennettyä tämän asian! Itsellä täytyy olla joku ns. tavaramerkki niin blogikin muistetaan ja sitä voidaan jopa linkkailla jossakin. Se voi olla vaikka ihan nimikin, koska joidenkin blogien nimet jäävät mukavasti mieleen.

   Mutta Pennille on menossa älypuhelin käyttöön, jotta se pääsee instaan, heti kun vaan saan itselleni hiukan aikaa perehtyä ja neuvoa Penniä ;D

   Poista
 7. Facessa tykätty ja instassa seuraajia, tietenkin! :)

  Tää on kyllä ollut tosi kiva haaste. Itekkii pitäs toteuttaa, mut eipä oo aikaa. Jokatapauksessa kivasti toteutettu, hiukan erilaisella tavalla ja oon kyllä aika lailla samaa mieltä noista siunkin kriteereistä! Ja jos olet sitä mieltä, että et postaa hirveän aktiivisesti niin miusta sie postaat just sopivaa vauhtia ja sopivasti!

  elaimetsydammessa.blosgpot.com

  Ps. Tuosta kommentista tuli ihan hirveä puhe- ja kirjakielen sekasorto, hyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, sama homma instan puolella sulle, että seurailen ;)

   Kantsii ottaa joku aikarako jos tämän haluaa toteuttaa! Eihän tuon postauksen tarvitse pitkä olla, joten sen kirjoittamiseen ei varmasti ihan älyttömästi mene aikaa! Mutta on ihanaa kuulla, että postaustahtini on hyvä, eikä liian hidas. Koen välillä vähän huonoa omaatuntoa jos en ole saanut tänne päivitettyä tarpeeksi. Syynä voi olla kuvapuutos tai muuten vain tekstin huono ulos tuonti.

   Kiitos pitkästä kommentistasi, se ei ollut yhtään sekava! :D

   Poista
  2. Ei tarvitse yhtään kokea huonoa omatuntoa blogin suhteen! Postaustahti on just sopiva ja niitä tulee mukavan usein! Pitäähän ihmisten hyvänen aika ymmärtää, että on meillä bloggaajilla muutakin elämää, kun vain blogin kirjoittelu ja päivittely! Älä hätäile, vaikka joskus tulisi joku pidempikin postaustauko! :)

   Poista
  3. No näinhän se kyllä menee!

   Poista