25. toukokuuta 2017

Varusteeton urheilusuoritus


Doing what you like is freedom. Liking what you do is happiness.


En voi kieltää, etteikö mua ihan hitusen jännittäisin viikonloppuna tapahtuva maailmalle meno. Viime kerta sujui niin mallikelpoisesti ja vaivattomasti, että melkein odotan innolla, mikä tällä kerralla menee pieleen. Ja pessimistihän ei pety, joten varaudutaan pahimpaan; poni jumahtaa kesken radan ja saan hävetä silmät päästäni ja toivoa, että voidaan lähteä samantien kotiin.

Penni on ollut tämän viikon tosi huonolla liikutuksella maanantaina rokotuksen takia. Jäykkäkouristusrokote toi meille myös pienen kuumeen, joten ollaan menty rauhallisin ottein. Tänään vasta päätin kunnolla laittaa ponin menemään ja kyllähän se meni, kun sai sen ensin kivaksi avuille. Pukkeja kyllä sateli, enkä taas muistanutkaan miten tasaiset loikat poni osaakaan vetää. Toivottavasti jäivät kuitenkin tähän yhteen kertaan. Ennen vanhaan se oli taitavuutta, että pysyi kyydissä, nyt vain ärsyttää kun koko homma pitää koota takaisin käsiinsä ja jalkojensa väliin.


En ole myöskään saanut tälle puolelle kuvia ponista, mutta innostuin kuvailemaan luontoa hitusen ja päätin julkaista täällä nämä muutamat kuvat. Jos hyvä tuuri käy, kisoista saatetaan saada jotakin materiaalia. Tarkoitus nyt on kuitenkin vain päästä paikan päälle ja onnistua suorituksessa. Ehkei pitäisi stressata niin kovin, mutta jotenkin jännittää aikaisempaa enemmän. Onneksi tätä ei sentään voi verrata vuoden takaiseen. Ehkei ensimmäisten kisojen jännitystä voita ikinä mikään.


Ensimmäinen varusteeton kuva on viime sunnuntailta. Ratsastelin rennosti riimulla kentällä, kun päätin olla yksinäni uhkarohkea ja pujottaa riimunkin pois Pennin päästä. Sattumoisin tallista tuli tallikaveri juuri hevosensa kanssa ja halusi ikuistaa extremen urheilusuoritukseni. Kiitoksia siis hänelle, että tämäkin hetki saatiin ikuistettua! Fiilis oli aika sanoin kuvaamaton, vaikka jouduin toiseen suuntaan ottamaankin riimun takaisin päähän. Oikea kierros on Pennille niin paljon hankalampi, mutta riimun kanssa hommassa ei ollut mitään ongelmaa.

Eikä ilman käsiä kyllä kyennyt ihan laukkaamaan vielä. Testasin. Ja meinasin heittää takaperin voltin ponin hanurin kautta alas.

Tosin lopetin siihen, että liu´uin ponin pepun päältä maan tasalle. Ei kerrota, että Penni vain nukkui.
Ihan kun sitä nyt koskaan oikeasti kiinnostaisi minun temppuni.

8 kommenttia:

 1. Vitsi että tekis mieli kokeilla meidän kaviokkaiden kanssa ilman varusteita menoa, se luultavasti kyllä päättyisi ensimmäiselle heinätupolle... tosi kivoja kuvia olet muuten napannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii ottaa raippa mukaan, saat sillä ohjattuakin hevosta vähän ja huomautettua jos se menee ruohotupsulle, jouduin mäkin niin tekemään kerran :D

   Ja kiitoksia! Perhoskuva on ensimmäinen ikinä kun niistä ei yleensä kuvat onnistu :D

   Poista
 2. Hienoja kuvia ja tosi kivalta näyttää ilman varusteita ratsastaminen! Haluaisin myös kokeilla, mutta vuokrahepan ja minun välinen kommunikointi on välillä vielä vähän hakusessa... ehkä vielä joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo vaatii jonkinlaista ohjaustehostinta, että kantsii harjoitella vaikka ihan pitkin ohjin ekaksi ja ohjailla vain painoavuilla ;) Ja kiitos kehuista! :)

   Poista
 3. Oi, tsemppiä kisoihin! Toivottavasti saatte onnistuneen ja siistin radan, sekä tietenkin hyvän fiiliksen! :) + hyvältä näyttää ilman varusteita ratsastus!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia ja tosi kivannäköistä varusteeton ratsastus 😊 tsemppiä kisoihin ❤

  VastaaPoista